В центре внимания:

Заява прем’єр-міністра щодо зустрічі з Петром Порошенком

Заява прем’єр-міністра щодо зустрічі з Петром Порошенком

Іван Бейкер, Роман Ващук, Петро Порошенко і Кетлін Вин

Кетлін Вин, прем’єр-міністр Онтаріо, зробила заяву щодо своєї двосторонньої зустрічі з Президентом України у Торонто. «Було приємно зустрітися з Президентом Порошенком. Утім, Онтаріо має особливі стосунки з Україною й її населенням. Мешканці провінції разом із іншими канадцями працювали над створенням стабільної демократії та розвитком економіки в Україні», — зазначила вона.
«Президент обговорював зі мною та Діпікою Дамерлою, міністром справ сеньйорів, а також депутатом Іваном Бейкером, парламентським помічником міністра фінансів, зміцнення двосторонніх відносин між Онтаріо й Україною, майбутні напрямки співпраці між нашими двома юрисдикціями, згадали й про багатий внесок українсько-канадської громади в нашу провінцію. Президент Порошенко попросив нас поділитися нашим досвідом у сфері інклюзивної освіти та телемедицини, які ми прагнемо реалізувати, — додала глава уряду. — Я також нагадала президенту Порошенку, що Онтаріо непохитно підтримує суверенітет та територіальну цілісність України. Наш уряд разом із міжнародним співтовариством повсякчас вимагає припинення зовнішньої аґресії та втручання в Україну, дбаючи про її незалежність, свободу і демократію. Ми солідаризуємося з тими, хто шукає мирний, демократичний і незалежний шлях для України».
«Українсько-канадська спільнота допомогла розбудувати провінцію Онтаріо, яку ми маємо тепер. Наша провінція є домом для багаточисельного українсько-канадського населення в кількості близько 350 тис. осіб. І щораз більше українців, котрі переселилися, називають Онтаріо своїм домом. Торік уряд Онтаріо по-особливому відзначив 125-річчя української імміґрації в Канаду. Передовсім наш уряд впровадив програму, згідно з якою шкільна молодь в Онтаріо вивчає тему Голодомору — жахливий штучний голод, яким радянська влада виморювала українців. Наш уряд підтримав створення мобільного сучасного класу (облаштованoго в автобусі), де учні вивчають історію Голодомору. Щороку в четверту суботу листопада Онтаріо офіційно відзначає День пам’яті жертв Голодомору, — сказала п. Вин. — Мені було приємно обговорити з Президентом Порошенком угоду між Україною та Канадою щодо вільної торгівлі (CUFTA), яка була запроваджена в серпні ц. р. Ця угода є значною віхою у наших відносинах і відкриває нові можливості для канадського та українського бізнесу. Ми з Президентом Порошенком обговорили можливості максималізації торгівлі для наших підприємств малого і середнього бізнесу, особливо в галузі інформаційних технологій».
«Останнім часом Онтаріо й Україна співпрацюють щодо підготовки, освіти й обміну знаннями. Ми продовжуватимемо будувати партнерські відносини, які будуть корисні для обох реґіонів. Хочу подякувати Президентові Порошенкові за нашу зустріч. Із нетерпінням чекаю спільних напрацювань, що сприятиме зміцненню відносин між Онтаріо й Україною» — резюмувала провінційний прем’єр-міністр.

Источник

Читайте также
Пошарити у ВК Пошарити у Facebook Пошарити у Twitter Пошарити у ЖЖ Пошарити у ММ Пошарити у Однокласниках

10.10.2017 18:18 | Ольга Рубайло

Поиск:

Поиск
Последние новости города и общества
Орбита Львов в VK
Орбита Львов в Facebook
Орбита Львов в Твиттере
Орбита Львов в Google+
Все права защищены © 2001-2024 Орбита Львов
| XML | RSS
Любое копирование материалов с сайта orbita-lviv.com без ссылки на источник запрещается.