В центре внимания:

Заява телеканалу ZIK, яка викликає запитання

Заява телеканалу ZIK, яка викликає запитання

Вона оприлюднена у п’ятницю, 15 грудня. У документі недавні події довкола каналу та його інвестора – львівського бізнесмена Петра Димінського, кваліфіковано як спробу рейдерства з боку Адміністрації Президента України. Фактично самої спроби захоплення у традиційному розумінні не було. Однак проглядається причинно-наслідковий зв’язок, який викликає занепокоєння.

З тексту дізнаємося, що до Петра Димінського за кордоном звернулися від імені президентської Адміністрації народний депутат Гліб Загорій (Блок Петра Порошенка) з дружиною Катериною і запропонували «віддати телеканал в управління на 3 роки». Власник відмовився. «Саме після цієї невдалої рейдерської спроби розпочалися чергові маніпуляції громадською думкою з боку правоохоронних органів про причетність Димінського до ДТП», – сказано у заяві.

Йдеться, вочевидь, про недавній спалах активності правоохоронних органів щодо резонансної дорожньо-транспортної пригоди (ДТП), що сталася 18 серпня у Яворівському районі на Львівщині. Як повідомляли тоді ЗМІ, аварію спричинив автомобіль з кортежу Петра Димінського, внаслідок чого загинула 31-річна Наталія Тріла. Якийсь час повідомлень з приводу розгляду цієї справи не було. Але 12 грудня з Генеральної прокуратури України надійшла інформація, що Печерський суд міста Києва надав дозвіл на затримання Петра Димінського та доставлення його до суду для обрання запобіжного заходу. Невже справді, інтенсивність розгляду справи залежить від готовності підозрюваного віддати свою власність у тимчасове управління?

Світлина: народний депутат Гліб Загорій.

Источник

Читайте также
Пошарити у ВК Пошарити у Facebook Пошарити у Twitter Пошарити у ЖЖ Пошарити у ММ Пошарити у Однокласниках

15.12.2017 21:08 | Ольга Рубайло

Поиск:

Поиск
Последние новости города и общества
Орбита Львов в VK
Орбита Львов в Facebook
Орбита Львов в Твиттере
Орбита Львов в Google+
Все права защищены © 2001-2024 Орбита Львов
| XML | RSS
Любое копирование материалов с сайта orbita-lviv.com без ссылки на источник запрещается.