В центре внимания:

Звітно-виборчі збори УСЦАК

Звітно-виборчі збори УСЦАК

Ігор Бокій — праворуч

Нещодавно у дуже привабливому провінційному містечку Виппані (штат Нью-Джерзі) відбулися чергові звітно-виборчі збори Української спортивної централі Америки та Канади (УСЦАК). Слід зазначити, що засідання відбувалося на теренах місцевого Українсько-американського культурного центру, керівники якого гостинно відчинили двері для цієї події.
На захід прибули делеґати з різних реґіонів Сполучених Штатів та Канади. Під час плідної, інтенсивної роботи впродовж п’яти годин була вибрана президія зборів на чолі з головою Мироном Бицом і секретарем Ігорем Бокієм та заслуханий передусім протокол останніх зборів і ухвалений порядок денний поточних.
Жваво відбувалася процедура щодо вибору кандидатів від номінаційної, мандатно-лічильної та статутної комісій. Широка дискусія відстежувалася і під час звітів членів управи, контрольної комісії, товариського суду.
Найбільший інтерес викликала, безумовно, доповідь керівника спортивної діаспорної структури Північної Америки, в якій він насамперед критично оцінив діяльність окремих клубів, товариств, об’єднань із одного боку, так і певних персон, котрі самоусунулися від роботи. Але заради справедливості треба визнати, що йому та його команді було чим похизуватися, бо тій кількості змагань під прапором УСЦАК у різних видах спорту, зокрема, футболі, волейболі, баскетболі, тенісі, пінґ-понґу, шахах, шашках, ґольфі, плаванні, гокеї тощо, могли б позаздрити колеґи інших етнічних груп. А їхня якість — на дуже високому рівні.
Наступною метою роботи керівництва УСЦАК, зі слів п. Бица, має бути залучення більшої кількості колективних членів, а також пошук енерґійних та ініціативних людей серед наших громад для втілення нових ідей у життя. Наразі маємо брак кадрів і відсутність контактів із певними командами та клубами.
А ось щодо співпраці з Україною, то треба віддати належне стосункам з Національним олімпійським комітетом (НОК) і Міністерством молоді та спорту. Налагоджується взаєморозуміння зі Світовим конґресом українців. І є можливість вигукнути: «Так тримати!»
Окремим рядком було озвучено лист від керманичів так званої УСЦАК-Канада з-під пера Стефана Мазура та від імені Влодка Арендача про вихід із юрисдикції головного офісу, який потрапив на адресу УСЦАК менш ніж за добу до початку зборів.
Загалом реакція президента була однозначною та категорично з цього приводу: «Канадська делеґатура — це катастрофа. Вони розбили українську спортивну спільноту Торонто, яка не підтримала сепаратистську групу, відому як «Федерація УСЦАК-Канада». Жодних організаційних і фінансових звітів щодо своєї діяльності канадські колеґи не представили з дня свого заснування, тобто з 2010 року». Пан Биц наостанок зауважив, що існує одна і лише одна УСЦАК, яку було створено 1955-го.
Забігаючи наперед і закінчуючи подання інформації з цього приводу, повідомляємо, що одноголосним рішенням загальних зборів так звана УСЦАК-Канада за проведення позастатутної діяльності та несплату членських внесків упродовж останніх трьох років була виключена з лав УСЦАК.
Присутні прийняли до своїх лав нові спортивні організації з Торонто, Оттави, Монреаля, Едмонтона, Вінніпеґа, Калґарі та Дофіна. Також була висловлена щира подяка усім добродіям, комерційним структурам, кредитним спілкам за щедрі пожертви впродовж останніх років.

Звітно-виборчі збори УСЦАК

Президент УСЦАК Мирон Биц і власник гокейної команди Оттава Сенаторс Євген Мельник зі солодким подарунком для гостей з Канади

Наприкінці зустрічі лідерів спортивного руху були внесені суттєві зміни до Статуту УСЦАК та проведені вибори нової управи і президента УСЦАК: президент — Мирон Биц; віце-президенти — Роман Булавський (схід США), захід США — вакансія, Богдан Радь (схід Канади), Михайло Міськів — (захід Канади); секретар — Володимир Сизоненко; скарбник — Володимир Гончарик; організаційний директор — Богдан Поритько; директор щодо зв’язків із громадськістю — Тетяна Солтис; директор щодо зв’язків з україномовними засобами масової інформації — Ігор Бокій; директор щодо зв’язків із англомовними засобами масової інформації — Матвій Дубас; аудиторська рада — Ярослав Козак; арбітражна рада — Роман Гірняк.
По закінченні офіційної частини звітно-виборчих зборів УСЦАК було надано слово Василеві Карленку, почесному гостю з України, видатному спортсменові-біатлоністу й тренеру, голові Комісії щодо співпраці з діаспорою НОК України. У своїй короткій і змістовній промові він подякував українській діаспорі за величезний внесок у розвиток олімпійського руху за роки незалежності нашої Батьківщини, а також висловив надію на поглиблення співпраці, розробку нових проектів і розширення кордонів проведення спільних змагань.
Того ж дня члени новообраної управи УСЦАК узяли участь на запрошення оргкомітету в посвяченні нових членів Залу слави українських атлетів.
Ігор Бокій

Источник

Читайте также
Пошарити у ВК Пошарити у Facebook Пошарити у Twitter Пошарити у ЖЖ Пошарити у ММ Пошарити у Однокласниках

05.10.2017 12:21 | Ольга Рубайло

Поиск:

Поиск
Последние новости города и общества
Орбита Львов в VK
Орбита Львов в Facebook
Орбита Львов в Твиттере
Орбита Львов в Google+
Все права защищены © 2001-2024 Орбита Львов
| XML | RSS
Любое копирование материалов с сайта orbita-lviv.com без ссылки на источник запрещается.