В центре внимания:

Знати поіменно усіх мобільних абонентів!

Знати поіменно усіх мобільних абонентів!

Таке бажання виникло у певних колах в Україні. Як повідомляє 9 серпня «Ліга.Бізнес», вже навіть підготували відповідний законопроект. Його оприлюднено на сайті Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України (Держспецзв’язку). Все це пояснюють необхідністю посилення кібербезпеки.

Якщо запропонований проект стане законом, то усі, хто користується в Україні мобільним зв’язком, змушені будуть реєструватися. Телеком-компанії зобов’яжуть збирати персональні дані користувачів та вести базу ідентифікаторів ІМЕІ-кодів. На адаптацію внутрішніх нормативних актів до цього закону компаніям-операторам виділяють три місяці

Національна комісія з питань регулювання зв’язку (НКРЗ) схвалила законопроект, але зі значними зауваженнями. Зокрема пропонують розтягнути перехідний період до півроку. За цей час абоненти мають надати свої дані операторам.

А представники операторів незадоволені проектом. «Закон написаний непрофесійно. Ми з ним не згодні», – заявив президент компанії Київстар Петро Чернишов. У Vodafone Ukraine, правда, готові підтримати зміни і реалізувати електронну реєстрацію абонентів. Але за умови, що будуть дотримані інтереси клієнтів. «Найголовніший ризик – це те, що частина абонентів, які не встигнуть зареєструватися, можуть залишитися, згідно із законопроектом, без послуг зв’язку», – каже прес-секретар Vodafone Ukraine Вікторія Павловська.

До слова, спроби «паспортизації» мобільних телефонів в Україні вже були. І всі завершилися безрезультатно.

Источник

Читайте также
Пошарити у ВК Пошарити у Facebook Пошарити у Twitter Пошарити у ЖЖ Пошарити у ММ Пошарити у Однокласниках

09.08.2017 21:56 | Ольга Рубайло

Поиск:

Поиск
Последние новости города и общества
Орбита Львов в VK
Орбита Львов в Facebook
Орбита Львов в Твиттере
Орбита Львов в Google+
Все права защищены © 2001-2024 Орбита Львов
| XML | RSS
Любое копирование материалов с сайта orbita-lviv.com без ссылки на источник запрещается.