В центре внимания:

Зникнення експонатів зі Львівської картинної галереї можуть розсліувати нардепи

Про це повідомив на своїй сторінці у Facebook народний депутат України Ігор Васюник.

"Вже сьогодні направив звернення на усіх голів парламентських фракцій з проханням подати від кожної фракції своїх представників для створення Тимчасової слідчої комісії з питань розслідування обставин зникнення експонатів із фондів Львівської національної галереї мистецтв", – написав Ігор Васюник.

Також нардеп зазначив, що розслідування має бути публічним та прозорим. А відповідальні за збереження творів мистецтв повинні бути покарані, якщо справді буде доведений факт розкрадання.

"Гадаю, в цій каламутній воді багато хто захоче зараз "зловити рибку". За інформацією з різних джерел, нещодавно в картинну галерею приїжджали одні з найбагатших українських олігархів та власників великих колекцій творів мистецтв. Напевно, хотіли подивитись виставки в галереї...", – додав Ігор Васюник.

Нагадаємо, взимку директор Львівської картинної галереї Тарас Возняк заявив про зникнення 95 стародруків та двох рукописів.

Втім і Нацполіція Львівщини, і екс-директорка департаменту культури і релігій Львівської ОДА Христина Береговська заявляли, що стародруки не зникли з картинної галереї вмить.

Источник

Читайте также
Пошарити у ВК Пошарити у Facebook Пошарити у Twitter Пошарити у ЖЖ Пошарити у ММ Пошарити у Однокласниках

06.11.2017 16:28 | Ольга Рубайло

Поиск:

Поиск
Последние новости города и общества
Орбита Львов в VK
Орбита Львов в Facebook
Орбита Львов в Твиттере
Орбита Львов в Google+
Все права защищены © 2001-2024 Орбита Львов
| XML | RSS
Любое копирование материалов с сайта orbita-lviv.com без ссылки на источник запрещается.