В центре внимания:

Зігмар Габріель пропонує Білорусі стати мостом

Зігмар Габріель пропонує Білорусі стати мостом

Міністр закордонних справ Німеччини у п’ятницю, 17 листопада, зустрівся у Мінську з президентом Білорусі Олександром Лукашенком. Розмова затягнулася понад запланований час настільки, що Зігмар Габріель і його білоруський колега Володимир Макей аж спізнилися на спільну прес-конференцію. Їхали вони на неї, до слова, в одній машині, що теж трапляється не часто.

Звертаючись до журналістів, німецький міністр наголосив: «Президент Лукашенко і я багато говорили про питання і роль Європи… Я міркую, що Білорусь може стати свого роду мостом між Євразійським економічним союзом і ЄС. Я впевнений у тому, що тут не потрібно вирішувати на користь одного або іншого союзу, а зовсім навпаки – може бути, Білорусь саме і покликана стати мостом між цими двома союзами».

Політологи зазначають, що це перший за 7 років візит очільника зовнішньополітичного відомства ФРН у Білорусь. Приводом став XV Мінський форум, який розпочався напередодні. Він був заснований 20 років тому як майданчик для діалогу Білорусі і Німеччини.

Источник

Читайте также
Пошарити у ВК Пошарити у Facebook Пошарити у Twitter Пошарити у ЖЖ Пошарити у ММ Пошарити у Однокласниках

17.11.2017 21:38 | Ольга Рубайло

Поиск:

Поиск
Последние новости города и общества
Орбита Львов в VK
Орбита Львов в Facebook
Орбита Львов в Твиттере
Орбита Львов в Google+
Все права защищены © 2001-2024 Орбита Львов
| XML | RSS
Любое копирование материалов с сайта orbita-lviv.com без ссылки на источник запрещается.