В центре внимания:

З Барселони пролунав заклик до примирення

З Барселони пролунав заклик до примирення

Цю новину 10 жовтня поширили провідні інформаційні агенції світу. За спокій та виваженість висловилася мер Барселони Ада Колау. Вона закликала очільника каталонського уряду Карлеса Пучдемона не йти на одностороннє проголошення незалежності, а прем’єр-міністра Іспанії Маріано Рахоя – не вводити в автономній області пряме правління Мадрида. На думку пані мера, зараз з обох сторін потрібні жести примирення, щоб створити умови для діалогу та співпраці.

Ада Колау, безперечно, має тут підстави говорити не лише від свого імені. Адже позавчора у Барселоні відбувся масовий мітинг противників відділення від Іспанії. За різними даними на вулиці вийшли від 350 до 950 тисяч демонстрантів. Про намір покинути Каталонію і перенести свої офіси у Мадрид заявили керівники низки банків і компаній. Проти одностороннього проголошення незалежності Каталонією і на підтримку єдності Іспанії виступили Франція і Німеччина.

Нагадаємо, референдум про незалежність Каталонії відбувся 1 жовтня. За вихід регіону із складу Іспанії висловилася більшість учасників голосування. Мадрид назвав його незаконним. Такої ж думки дотримується Європейська комісія.

Світлина AFP: мер Барселони Ада Колау.

Источник

Читайте также
Пошарити у ВК Пошарити у Facebook Пошарити у Twitter Пошарити у ЖЖ Пошарити у ММ Пошарити у Однокласниках

10.10.2017 11:08 | Ольга Рубайло

Поиск:

Поиск
Последние новости города и общества
Орбита Львов в VK
Орбита Львов в Facebook
Орбита Львов в Твиттере
Орбита Львов в Google+
Все права защищены © 2001-2024 Орбита Львов
| XML | RSS
Любое копирование материалов с сайта orbita-lviv.com без ссылки на источник запрещается.