В центре внимания:

З січня українці швидше отримуватимуватимуть закордонні паспорти

Про це вчора повідомила прес-служба Міністерства економічного розвитку і торігівлі.

У першій половині січня 2018 року "Поліграфічний комбінат "Україна" по виготовленню цінних паперів" планує зібрати, протестувати і запустити в експлуатацію лінію персоналізації закордонних паспортів, яка дозволить удвічі збільшити виробничу потужність підприємства.
Як відомо, цей комбінат виготовляє паспорти України для виїзду за кордон та ID-паспорти громадян України. Попит на них значно зріс після того, як почав діяти безвізовий режим з Європейським Союзом.

9 серпня цього року за ініціативи Мінекономрозвитку Кабінет Міністрів України ухвалив рішення зменшити розмір відрахувань частини чистого прибутку ДП "Поліграфічний комбінат "Україна" до державного бюджету з 75% до 40%.
Різницю між цими коштами – 35% – "Поліграфкомбінат "Україна" зміг вкласти у розвиток власних виробничих потужностей, включаючи закупівлю обладнання з лазерної та електронної персоналізації документів формату ID-1. Вартість цього обладнання склала 1,7 мільйона євро.

"Уряд зробив усе можливе, аби вирішити проблему виробничих потужностей комбінату і дозволити якомога більшій кількості громадян скористатися без-візом. Ми сподіваємося, що наступного року проблема із затримкою у виготовленні біометричних паспортів зведеться до мінімуму, а кордони між Україною та ЄС стануть ще ближчими", – зазначив Перший віце-прем’єр міністр - Міністр економічного розвитку і торгівлі України Степан Кубів.

Нагадаємо, у Центрах надання адміністративних послуг Львова почали видавати біометричні закордонні паспорти з 5 січня. У листопаді протермінували видачу 5865 паспортів через популярність послуги.

Источник

Читайте также
Пошарити у ВК Пошарити у Facebook Пошарити у Twitter Пошарити у ЖЖ Пошарити у ММ Пошарити у Однокласниках

09.12.2017 8:18 | Ольга Рубайло

Поиск:

Поиск
Последние новости города и общества
Орбита Львов в VK
Орбита Львов в Facebook
Орбита Львов в Твиттере
Орбита Львов в Google+
Все права защищены © 2001-2024 Орбита Львов
| XML | RSS
Любое копирование материалов с сайта orbita-lviv.com без ссылки на источник запрещается.