В центре внимания:

З 1 січня у Львові вартість проїзду у транспорті може зрости до 6-7 гривень

Про це сьогодні йшлося на прес-конференції "Навіщо Львову кваліфіковане обстеження пасажиропотоків", передає кореспондент Варіантів.

Як повідомив депутат Львівської міської ради Андрій Карбовник, вже з 1 січня львів'яни платитимуть за проїзд у автотранспорті орієнтовно 6 грн.

"Вже відомо, що 1 січня у Львові зросте вартість проїзду у транспорті. Наскільки мені відомо, йдеться про орієнтовний тариф, розміром 6 грн. Щодо пільговиків, то перевізникам і надалі компенсовуватимуть кошти з держбюджету. Але що там буде виділено, теж питання. Та звичайно, будь-яке підняття цін, в першу чергу, б'є по кишенях простих людей, які користуються громадським транспортом", – розповів Андрій Карбовник.

Голова асоціації перевізників Львівщини Іван Велійка у свою чергу зазначив, що згідно з розробленими розрахунками, економічно обґрунтований тариф на проїзд у львівських маршрутках становить від 6,10 до 7,35 грн.

"Є економічно обґрунтовані розрахунки, які подані в економічне управління міської ради, їх вже опрацювали і визнали адекватними. Тариф у них коливається від 6,10 до 7,35 грн залежно від класу автобусів. Але такий тариф має бути при умові, що всі пасажири платять за проїзд, а пільговиків немає. Також вартість пального у тарифі складає 52%, а з наукової точки зору цей показник не повинен перевищувати 30%. Тому зважаючи на це, сьогодні ми виходимо на тариф у розмірі 20 грн. Чи це можливо? Неможливо, і ми це розуміємо", – пояснив Іван Велійка.

Також він зауважив, що перевізники не вимагають підняття вартості проїзду у львівських маршрутках. Цим питанням займається виконком міської ради.

Водночас Іван Велійка наголосив, що питання компенсації перевізникам за пільгові категорії населення і надалі залишатиметься невизначеним, оскільки грошей на такі потреби у держбюджеті у повному обсязі не закладено.

"Зважаючи на проект держбюджету на 2018 рік, ми бачимо, що центральний апарат перекладає на територіальні громади ще більший тягар, тобто фінансування шкіл, дитсадочків тощо. А стосовно відшкодування за пільгові перевезення – це питання взагалі дуже туманне, і незрозуміло, що буде", – додав Іван Велійка.

Нагадаємо, перевізники Львова подають у суд на міську раду, оскільки не отримали компенсацій за пільговиків ще за 2016 рік.

Додамо, наприкінці вересня міський голова Львова Андрій Садовий негативно відреагував на підвищення вартості проїзду у міських маршрутках. А наприкінці серпня у Львові підняли тарифи на проїзд в електротраспорті.

Источник

Читайте также
Пошарити у ВК Пошарити у Facebook Пошарити у Twitter Пошарити у ЖЖ Пошарити у ММ Пошарити у Однокласниках

14.11.2017 14:59 | Ольга Рубайло

Поиск:

Поиск
Последние новости города и общества
Орбита Львов в VK
Орбита Львов в Facebook
Орбита Львов в Твиттере
Орбита Львов в Google+
Все права защищены © 2001-2024 Орбита Львов
| XML | RSS
Любое копирование материалов с сайта orbita-lviv.com без ссылки на источник запрещается.