В центре внимания:

Канада подала приклад Сполученим Штатам

Канада подала приклад Сполученим Штатам

Який саме, розповідає у п’ятницю, 15 грудня, «Голос Америки». Видання цитує коментар, що його написав у мережі Twitter сенатор-республіканець Роб Портман: «Вітаю дії Канади, яка дозволила надання оборонної летальної допомоги Україні, щоб вона могла себе захистити. Америці давно пора зробити те саме».

Нагадаємо, що 23 листопада уряд Канади схвалив внесення України до переліку країн, до яких дозволено експорт зброї (Automatic Firearms Country Control List). Це рішення було опублюднене 14 грудня, перед тим як канадський парламент пішов на різдвяні канікули.

Україна доклала чимало дипломатичних зусиль, щоб отримати такий дозвіл. Це питання обговорювалось на зустрічі президента України Петра Порошенка та прем’єр-міністра Канади Джастіна Трюдо минулої осені. Внесення України до Automatic Firearms Country Control List дозволяє канадським експортерам звертатись до уряду Канади за наданням дозволу на експорт до України певних заборонених видів озброєння та пристроїв. Зауважимо, що цей факт вже викликав дуже болісне реагування у Москві.

Світлина АР: сенатор Роб Портман.

Источник

Читайте также
Пошарити у ВК Пошарити у Facebook Пошарити у Twitter Пошарити у ЖЖ Пошарити у ММ Пошарити у Однокласниках

15.12.2017 22:08 | Ольга Рубайло

Поиск:

Поиск
Последние новости города и общества
Орбита Львов в VK
Орбита Львов в Facebook
Орбита Львов в Твиттере
Орбита Львов в Google+
Все права защищены © 2001-2024 Орбита Львов
| XML | RSS
Любое копирование материалов с сайта orbita-lviv.com без ссылки на источник запрещается.