В центре внимания:

Каталонський лідер знову на волі

Каталонський лідер знову на волі

У понеділок, 6 листопада, прокуратура Бельгії повідомила, що суд звільнив колишнього очільника каталонської адміністрації Карлеса Пучдемона і чотирьох його соратників. Правда, їм заборонено залишати територію країни. Але, найімовірніше, це цілком відповідає їхнім планам. Принаймні – найближчим. Справа тепер буде скерована ​​у нарадчу палату суду першої інстанції, яка протягом 15 днів винесе вердикт про виконання європейського ордера на арешт, виданого іспанськими правоохоронними органами.

Нагадаємо, що генеральна прокуратура Іспанії 29 жовтня висунула звинувачення у заколоті, повстанні проти державної влади і зловживанні бюджетними коштами Карлесу Пучдемону та низці інших каталонських високопосадовців. А верховний суд Іспанії оприлюднив постанови про взяття їх під варту.

Пізніше федеральний прокурор Бельгії підтвердив, що отримав п’ять європейських ордерів на арешт. Усі втікачі з бунтівної Каталонії, яких стосувалися ці ордери, здалися бельгійській поліції 5 листопада і були затримані у попередньому порядку. А 6 листопада вийшли на волю.

Світлина АFР: Карлес Пучдемон

Источник

Читайте также
Пошарити у ВК Пошарити у Facebook Пошарити у Twitter Пошарити у ЖЖ Пошарити у ММ Пошарити у Однокласниках

06.11.2017 20:58 | Ольга Рубайло

Поиск:

Поиск
Последние новости города и общества
Орбита Львов в VK
Орбита Львов в Facebook
Орбита Львов в Твиттере
Орбита Львов в Google+
Все права защищены © 2001-2024 Орбита Львов
| XML | RSS
Любое копирование материалов с сайта orbita-lviv.com без ссылки на источник запрещается.