В центре внимания:

Каталонці стали на захист Карлеса Пучдемона

Каталонці стали на захист Карлеса Пучдемона

Інтернет-видання «Deutsche Welle» повідомляє, що колишній очільник бунтівної іспанської провінції у понеділок, 26 березня, постане перед судом у федеральній землі Німеччини Шлезвіг-Гольштейн, де він був затриманий на автобані дорожньою поліцією після перетину кордону з Данією. Наразі йдеться про підтвердження особи заарештованого. Пізніше Вищий земельний суд буде вирішувати питання про видачу Карлеса Пучдемона Іспанії.

Тим часом у Каталонії гаряче відгукнулися на затримання лідера місцевих сепаратистів. У неділю тут відбулися масові акції протесту. На вулиці Барселони вийшли понад 50 тисяч осіб. Демонстранти почали закидати працівників правоохоронних органів усім, що потрапляло під руки. Поліцейські зробили кілька попереджувальних пострілів у повітря, проте це не подіяло. Як повідомляють в місцевій службі порятунку, постраждали 92 протестувальники та не менше 23 правоохоронців. ЗМІ вже твердять про пів десятка затриманих.

Нагадаємо, що уряд Іспанії торік на початку листопада розпустив каталонську адміністрацію і регіональний парламент. Приводом стало проведення референдуму про незалежність регіону та проголошення «суверенної Каталонської республіки». Згодом було порушено справи проти низки каталонських політиків за заколот, розтрату бюджетних коштів та інші правопорушення.

Світлина АР.

Источник

Читайте также
Пошарити у ВК Пошарити у Facebook Пошарити у Twitter Пошарити у ЖЖ Пошарити у ММ Пошарити у Однокласниках

26.03.2018 11:33 | Ольга Рубайло

Поиск:

Поиск
Последние новости города и общества
Орбита Львов в VK
Орбита Львов в Facebook
Орбита Львов в Твиттере
Орбита Львов в Google+
Все права защищены © 2001-2024 Орбита Львов
| XML | RSS
Любое копирование материалов с сайта orbita-lviv.com без ссылки на источник запрещается.