В центре внимания:

Католицьке Різдво стало в Україні вихідним днем

Католицьке Різдво стало в Україні вихідним днем

Таке рішення ухвалила у четвер, 16 листопада, Верховна Рада України. Більшість народних депутатів проголосувала за те, щоб 25 грудня (дата Різдва за Григоріанським календарем) був святковим днем в Україні. Але таким чином кількість вихідних у році не збільшиться, бо відтепер 2 травня стане робочим днем.

Перший віце-спікер українського парламенту Ірина Геращенко оперативно написала на своїй facebook-сторінці: «25 грудня – Різдво. 2 травня – робочий день! 238 притомних депутатів ЗА! Вважаю, що маємо ще скасувати як вихідний 8 березня, це День міжнародної солідарності жінок, й він має бути Днем нашої солідарності, а не «днем гвоздік». Також повністю підтримую позицію І. Гриніва про необхідність скасування норми щодо перенесення святкових днів з вихідних на понеділок. Воююча країна зі слабкою економікою не може собі дозволити розкіш 100 днів з 365 гуляти».

Отож, Україна тепер святкуватиме Різдво двічі. У світі подібне вже є. Ми лише доєдналися у цьому до таких держав як Білорусь, Молдова, Ліван та Албанія.

Источник

Читайте также
Пошарити у ВК Пошарити у Facebook Пошарити у Twitter Пошарити у ЖЖ Пошарити у ММ Пошарити у Однокласниках

16.11.2017 14:49 | Ольга Рубайло

Поиск:

Поиск
Последние новости города и общества
Орбита Львов в VK
Орбита Львов в Facebook
Орбита Львов в Твиттере
Орбита Львов в Google+
Все права защищены © 2001-2024 Орбита Львов
| XML | RSS
Любое копирование материалов с сайта orbita-lviv.com без ссылки на источник запрещается.