В центре внимания:

Керівники Львівської залізниці долучились до змови із відмивання 70 мільйонів

Про це повідомила прес-служба Генеральної прокуратури України.

Генпрокуратура спільно зі Службою безпеки України провела обшук у приміщенні ПАТ «Укрзалізниця» через досудове розслідування у кримінальному провадженні щодо привласнення коштів, виділених на ремонт дизель-поїздів.

Як зазначили у Генпрокуратурі, у рамках розслідування повідомлено про підозру 14 службовцям залізниці.

Станом на сьогодні слідство встановило, що керівники ПрАТ «Дніпропетровський тепловозоремонтний завод», змовившись з керівництвом «Львівської залізниці», «Південної залізниці» та за участі керівництва ПАТ «Укрзалізниця», склали документи про виділення більше 70 млн грн на модернізацію дизельних двигунів для цього заводу, однак ніякої роботи не було проведено.

Досудове розслідування все ще триває.

Нагадаємо, у лютому цього року правоохоронці викрили механізм привласнення державних коштів посадовцями низки структурних підрозділів ПАТ "Укрзалізниця" в Києві, Дніпропетровській, Харківській та Львівській областях.

Також наприкінці лютого керівника одного з підрозділів Львівської залізниці викрили на хабарі. Він вимагав 10,5 тис грн за надання послуг з перевезення вантажів.

На початку січня цього року ПАТ "Укрзалізниця" звільнила з посади директора регіональної філії "Львівська залізниця" Івана Груника через неналежне ведення бухгалтерського обліку та викривлення даних фінансової звітності.

Як наголосили у Громадській Раді при УСБУ у Львівській області, ще на початку 2017 року у області було розпочате кримінальне провадження щодо розкракрадань на одному з вагоноремонтних підприємств Львівщини.

А у листопаді минулого року Генпрокуратура провела обшуки в приміщеннях Львівської залізниці у зв’язку з розслідуванням кримінального провадження про розтрату коштів.

Источник

Читайте также
Пошарити у ВК Пошарити у Facebook Пошарити у Twitter Пошарити у ЖЖ Пошарити у ММ Пошарити у Однокласниках

12.04.2018 13:39 | Ольга Рубайло

Поиск:

Поиск
Последние новости города и общества
Орбита Львов в VK
Орбита Львов в Facebook
Орбита Львов в Твиттере
Орбита Львов в Google+
Все права защищены © 2001-2024 Орбита Львов
| XML | RSS
Любое копирование материалов с сайта orbita-lviv.com без ссылки на источник запрещается.