В центре внимания:

Китайська космічна станція згоріла в атмосфері

Китайська космічна станція згоріла в атмосфері

Її повернення на Землю очікували у понеділок, 2 квітня, що викликало певну тривогу, адже воно було неконтрольованим. Тепер уже хвилювання позаду. Китайська космічна станція «Тяньгун-1» (у перекладі – «Небесний палац») вагою 8 тонн згоріла в атмосфері над Тихим океаном. Значна частина уламків не досягнула поверхні планети.

Запуск цього великого космічного об’єкта відбувся 29 вересня 2011 року. Відтоді до «Тяньгун-1» здійснено три експедиції, там побували шестеро китайських астронавтів, у тому числі перша китайська жінка-космонавт Лю Ян. Однак наприкінці березня 2016 року станція повністю перестала працювати. І саме це спричинило неконтрольоване повернення. Адже зазвичай великі космічні апарати за допомогою ракетних двигунів переводяться у віддалений район в південній частині Тихого океану. Там на дні вже спочивають уламки близько 260 апаратів.

Оскільки «Тяньгун-1» мав велику масу і був більш міцний, ніж багато інших об’єктів, які неконтрольовано поверталися з космосу, його траєкторію відстежували за допомогою радарів відразу кілька організацій.

Світлина: вгорі – станція «Тяньгун-1» під час роботи, внизу – а такий вигляд вона мала під час падіння на екранах радарів.

Китайська космічна станція згоріла в атмосфері

Источник

Читайте также
Пошарити у ВК Пошарити у Facebook Пошарити у Twitter Пошарити у ЖЖ Пошарити у ММ Пошарити у Однокласниках

02.04.2018 13:53 | Ольга Рубайло

Поиск:

Поиск
Последние новости города и общества
Орбита Львов в VK
Орбита Львов в Facebook
Орбита Львов в Твиттере
Орбита Львов в Google+
Все права защищены © 2001-2024 Орбита Львов
| XML | RSS
Любое копирование материалов с сайта orbita-lviv.com без ссылки на источник запрещается.