В центре внимания:

Китайські товари у США хочуть обкласти митом

Китайські товари у США хочуть обкласти митом

Президент Сполучених Штатів Дональд Трамп у четвер, 22 березня, підписав указ, що дає можливість ввести мита на імпорт товарів з Китаю, обсяги якого в ціновому обчисленні досягають $60 млрд. Втім, документ сформульований таким чином, що в дію цей захід може вступити тільки після тривалого періоду консультацій. Як вважать експерти, це дасть можливість законодавцям і лобістам істотно скоротити перелік з 1300 найменувань, які наразі передбачається обкласти митами.

Господар Білого дому визнав, що під час спілкування з китайською стороною торкався питання про мита і перебуває «у процесі переговорів» з Пекіном з цієї проблеми. За словами американського лідера, дефіцит торгового балансу США з Китаєм досягає $375 млрд.

Дональд Трамп також оголосив про намір подати позов до Світової організації торгівлі (СОТ) у зв’язку з можливим порушенням Китаєм закону про захист інтелектуальної власності.

Коментарів чи реагування з Пекіну з цього приводу ще не надходило, хоча введення таких мит однозначно є кроком до почату торговельної війни між США і Китаєм.

Світлина Reuters.

Источник

Читайте также
Пошарити у ВК Пошарити у Facebook Пошарити у Twitter Пошарити у ЖЖ Пошарити у ММ Пошарити у Однокласниках

22.03.2018 23:21 | Ольга Рубайло

Поиск:

Поиск
Последние новости города и общества
Орбита Львов в VK
Орбита Львов в Facebook
Орбита Львов в Твиттере
Орбита Львов в Google+
Все права защищены © 2001-2024 Орбита Львов
| XML | RSS
Любое копирование материалов с сайта orbita-lviv.com без ссылки на источник запрещается.