В центре внимания:

Китай вкладає мільярди у «Шовковий шлях»

Китай вкладає мільярди у «Шовковий шлях»

У столиці Угорщини Будапешті відбувається 6-й саміт глав урядів у форматі «16 + 1». До нього входять 16 держав Центральної та Східної Європи і Китай. У понеділок, 27 листопада, прем’єр Держради Китайської Народної Республіки (КНР) Лі Кецян заявив, що його держава готова до масштабного інвестування у вказаному форматі.

Загалом заплановано виділити близько $ 3 млрд доларів. З них $ 2 млрд будуть перераховані по лінії держбанку China Development Bank на ініціативи, пов’язані з розвитком регіону. А ще $ 1 мільярд призначено для програми інвестиційної співпраці. Фінансування надається у межах міжнародної стратегії Китаю, яка має назву новий «Шовковий шлях». Про її початок Пекін заявив ще у 2013 році. Метою цього глобального економічного проекту є поглиблення співпраці між країнами, через які проходять транспортні коридори у Європу з Азії.

Наприкінці 2016 року Китай заснував холдингову компанію Sino-CEEF, покликану стати новою платформою для економічної співпраці між КНР і країнами Центральної та Східної Європи. Засновано також фонд Sino-CEE, з якого вкладатимуть кошти в інфраструктуру, високотехнологічні виробництва і індустрію масового споживання.

Світлина: прем’єр Держради КНР Лі Кецян.

Источник

Читайте также
Пошарити у ВК Пошарити у Facebook Пошарити у Twitter Пошарити у ЖЖ Пошарити у ММ Пошарити у Однокласниках

27.11.2017 23:18 | Ольга Рубайло

Поиск:

Поиск
Последние новости города и общества
Орбита Львов в VK
Орбита Львов в Facebook
Орбита Львов в Твиттере
Орбита Львов в Google+
Все права защищены © 2001-2024 Орбита Львов
| XML | RSS
Любое копирование материалов с сайта orbita-lviv.com без ссылки на источник запрещается.