В центре внимания:

Китай закликає США зупинити митну дуель

Китай закликає США зупинити митну дуель

Міністерство комерції Китайської Народної Республіка (КНР) у п’ятницю, 23 березня, повідомило, що керівництво країни планує ввести 25-відсоткове мито на американську свинину, а також 15-процентні мита на фрукти, вино і сталеві труби з США. Сумарно нові мита повинні принести китайському бюджету близько $3 мільярдів.

Водночас міністерство закликало США вирішити торговий конфлікт шляхом переговорів. Китайські мита будуть введені в разі відсутності домовленості з Вашингтоном. Річ у тім, що напередодні Сполучені Штати оголосили про намір введення великих торгових мит на товари з КНР. 22 березня Президент Дональд Трамп підписав відповідний декрет, обґрунтувавши свої дії «несправедливою практикою торгівлі» та «крадіжкою інтелектуальної власності» з боку Китаю. Пакет американських імпортних мит може поповнити бюджет на $60 мільярдів.

Спільний проект мит розробляє торговий представник США Роберт Лайтхайзер. Протягом найближчих тижнів він повинен подати попередній перелік китайських товарів, які будуть обкладатися митами. На думку американського керівництва, внаслідок запланованих заходів торговий дефіцит з Китаєм повинен відразу ж зменшитися на $100 мільярдів.

Источник

Читайте также
Пошарити у ВК Пошарити у Facebook Пошарити у Twitter Пошарити у ЖЖ Пошарити у ММ Пошарити у Однокласниках

23.03.2018 15:27 | Ольга Рубайло

Поиск:

Поиск
Последние новости города и общества
Орбита Львов в VK
Орбита Львов в Facebook
Орбита Львов в Твиттере
Орбита Львов в Google+
Все права защищены © 2001-2024 Орбита Львов
| XML | RSS
Любое копирование материалов с сайта orbita-lviv.com без ссылки на источник запрещается.