В центре внимания:

Коли «ленінопад» дійде до американського Сіетла?

Коли «ленінопад» дійде до американського Сіетла?

«Голос Америки» 16 серпня повідомляє, що у Сполучених Штатах почали знімати пам’ятники конфедератам. Такі рішення місцеві органи влади приймають під болісним враженням трагедії, що сталась у Шарлотсвіллі. Там під час акції білих націоналістів, які протестували проти зняття статуї конфедерата генерала Лі, загинула жінка з контр-заходу антифашистів.

Конфедеративні штати Америки – самопроголошена у 1861 році республіка з 11 південних штатів, які відокремилися з метою зберегти рабство. Перестала існувати в 1865 році внаслідок громадянської війни.

Процедура прощання з «конфедеративним» минулим дуже оперативно відбулася у Балтиморі, штат Меріленд. Після опівночі поліція разом з командою будівельників зняли статуї з п’єдесталів і відвезли за місто.

Однак паралельно виникла думка, що не лише пам’ятники героям-конфедератам повинні бути демонтовані. Наприклад, в американському місті Сіетлі все ще стоїть скульптура Володимира Леніна. Від початку встановлення цей пам’ятник викликав заперечення. Тепер на нього неодмінно звернуть належну увагу.

Коли «ленінопад» дійде до американського Сіетла?

Источник

Читайте также
Пошарити у ВК Пошарити у Facebook Пошарити у Twitter Пошарити у ЖЖ Пошарити у ММ Пошарити у Однокласниках

16.08.2017 17:37 | Ольга Рубайло

Поиск:

Поиск
Последние новости города и общества
Орбита Львов в VK
Орбита Львов в Facebook
Орбита Львов в Твиттере
Орбита Львов в Google+
Все права защищены © 2001-2024 Орбита Львов
| XML | RSS
Любое копирование материалов с сайта orbita-lviv.com без ссылки на источник запрещается.