В центре внимания:

Коломійцев лишив театр Лесі Українки з 4 тисячами доларів боргу

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила директорка-художня керівниця Львівського академічного театру імені Лесі Українки Ольга Пужаковська.

Так, Ольга Пужаковська звітує, що за перший місяць роботи на посаді вона підрахувала борги театру:

"Сплюсувала дрібні борги попереднього керівництва, загальна сума якого складає 91 561 грн (і це ще неповна сума, бо ще треба додати відсотки по авторському праву), з них вже вдалося повернути 45 525 грн.
Окрім цього, є борг 4 000 доларів, який тягнеться від Коломійцева з 2014 року і за останні роки зовсім не зменшився.

За перший місяць я не створила ще нових боргів, але скоро це зроблю, бо ми готуємо дуже дорогу прем’єру вистави “Калігула”, проект затверджений ще попереднім керівником і його бюджет вищий, аніж може дозволити собі театр Лесі сьогодні."

Також у театрі розробили проект академічної зарплати. Як наголошує Пужаковська, заробітна плата обслуговуючого персоналу театру не зросте:

"У них такі малі ставки, що навіть не відчують змін. Деталі: зараз – 2176 грн, з підняттям стане 2829. Як до того, так і після, ми маємо підняти до рівня мінімальної заробітної плати за рахунок доплат, тобто вони отримують в обох випадках 3200, а на руки це виходить десь 2 600 гривень."

За перший місець роботи на посаді директорки Ольга Пужаковська звільнила одну людину і в процесі звільнення ще одна. Обоє не справлялись зі своїми обов’язками. Також вона взяла на роботу 2-ох працівників: повернула у театр контролерку Марію Остап’юк, і головну режисерку, переможницю конкурсу на посаду головного режисера Олену Апчел.

Також театр отримав дозвіл з Києва та кошти на ремонтні роботи фасадів та дахів театру. Всередині театру замінили частину труб і увімкнули опалення.

Для кращого обігріву приміщень придбано три конвектори і один тепловентилятор на малу сцену, один – у кабінет адміністраторки.

"Виявилось, що в адміністративній частині театру (прохідна, кабінети працівників, гримерки, костюмерний та пошивочний цехи) батареї крижані в опалювальний сезон. Майстри опрацьовують який стояк можна відрізати і почистити, щоб десь було тепло. Цього року напевно будемо грітися електрикою)," – констатує Ольга Пужаковська.

Нагадаємо, Ольга Пужаковська стала директоркою-художньою керівницею театру імені Лесі Українки у вересні, після Павла Ар'є, який працював директором з вересня 2016 року по липень 2017. Його попередника, Олексія Коломійцева, звільнили у 2015 році після страйку акторів театру. Після його звільнення стало відомо, що Олексій Коломійцев будучи директором театру здійснив фінансові махінації з метою оплати оренди квартири, у якій проживав, з коштів театру.

Источник

Читайте также
Пошарити у ВК Пошарити у Facebook Пошарити у Twitter Пошарити у ЖЖ Пошарити у ММ Пошарити у Однокласниках

26.10.2017 1:48 | Ольга Рубайло

Поиск:

Поиск
Последние новости города и общества
Орбита Львов в VK
Орбита Львов в Facebook
Орбита Львов в Твиттере
Орбита Львов в Google+
Все права защищены © 2001-2024 Орбита Львов
| XML | RSS
Любое копирование материалов с сайта orbita-lviv.com без ссылки на источник запрещается.