В центре внимания:

Комунальні підприємства Садового скидають в боргову яму

Про це повідомила прес-служба Львівської міськради.

Станом на сьогодні склалась критична ситуація із відшкодуванням державою наданих субсидій і пільг на оплату житлово-комунальних послуг. Станом на сьогодні бюджет Львова ще не отримав з державного бюджету 481,5 млн грн на відшкодування наданих субсидій і пільг на оплату житлово-комунальних послуг мешканцям міста.

"Станом на сьогодні по місту Львову є 481,5 мільйона невідшкодованих пільг і субсидій: 24 мільйони по ЛКП, 224 мільйони по газу, 202 мільйони по теплу і 9,4 мільйони по воді. Ситуація є критичною, тому що це є відповідні платежі, це є зарплата людей. Ситуація є загрозливою для подальшого нормального функціонування міста", – доповіла під час апаратної наради Ірина Маруняк, директор департаменту житлового господарства на інфраструктури ЛМР.

"Ситуація є критичною: 481, 5 мільйона гривень – борг по пільгах і субсидіях по місту Львову. Будь ласка, терміново підготувати телеграми Президенту, Прем’єру, голові ЛОДА, що в місті складається критична ситуація, яка триває з жовтня місяця.

Це дестабілізує ситуацію, а пені і штрафи нараховують. Тобто вони нам гроші не дали, а пені нараховують. Це заганяє наші підприємства в боргову яму. А потім починаються судові процеси, потім починається арешт рахунків. Це є просто саботаж і дестабілізація ситуації в країні. Я по іншому не можу цього назвати. Тому треба бити в набат, де тільки це можливо", – наголосив міський голова Львова Андрій Садовий.

Нагадаємо, що теплопостачальні підприємства міста надсилали листи у міністерства і відомства з щодо заборгованості по пільгах і субсидіях.

Источник

Читайте также
Пошарити у ВК Пошарити у Facebook Пошарити у Twitter Пошарити у ЖЖ Пошарити у ММ Пошарити у Однокласниках

17.01.2018 15:19 | Ольга Рубайло

Поиск:

Поиск
Последние новости города и общества
Орбита Львов в VK
Орбита Львов в Facebook
Орбита Львов в Твиттере
Орбита Львов в Google+
Все права защищены © 2001-2024 Орбита Львов
| XML | RSS
Любое копирование материалов с сайта orbita-lviv.com без ссылки на источник запрещается.