В центре внимания:

Конституційний суд вирішуватиме, чи скасовувати депутатську недоторканість

Про це повідомляє РБК-Україна.

Сьогодні на сесії Верховної Ради депутати вирішили направити два законопроекти щодо зняття депутатської недоторканності на висновок Конституційного суду України.

Зазначимо, законопроект №7203 щодо зняття депутатської недоторканності вніс на розгляд до Верховної Ради президент Петро Порошенко 17 жовтня. У ньому йдеться про скасування положення у Конституції України про депутатську недоторканність, коли народні депутати не можуть бути без згоди Верховної Ради притягнені до кримінальної відповідальності. Закон має набрати чинності з 1 січня 2020 року.

Ще один законопроект №6773, який подали народні депутати, передбачає виключити частини першу, третю статті 80 Конституції України, якими передбачені гарантії депутатської недоторканності.

Нагадаємо, 17 жовтня перед будівлею Верховної Ради у Києві розпочався мітинг за зняття депутатської недоторканості, змін у виборче законодавство і створення антикорупційного суду.

Наразі активісти поставили намети та оголосили, що перебуватимуть під стінаами Верховної Ради доти, доки депутати не приймуть ці закони.

Источник

Читайте также
Пошарити у ВК Пошарити у Facebook Пошарити у Twitter Пошарити у ЖЖ Пошарити у ММ Пошарити у Однокласниках

19.10.2017 23:28 | Ольга Рубайло

Поиск:

Поиск
Последние новости города и общества
Орбита Львов в VK
Орбита Львов в Facebook
Орбита Львов в Твиттере
Орбита Львов в Google+
Все права защищены © 2001-2024 Орбита Львов
| XML | RSS
Любое копирование материалов с сайта orbita-lviv.com без ссылки на источник запрещается.