В центре внимания:

Культурні депутати облради кличуть Возняка на круглий стіл

Рішення про його проведення прийняла сьогодні комісія культури, історико-культурної спадщини, туризму, духовного відродження i ЗМІ Львівської обласної ради, – повідомляє кореспондент Варіантів.

На круглому столі планують обговорити викрадення стародруків , призначення Тараса Возняка директором галереї, його кадрову політику щодо підлеглих, які працюють у структурних підрозділах галереї.

Голова депутатської комісії Юрій Візняк розпорядився надіслати Тарасу Возняку витяг з протоколу сьогоднішнього засідання комісії з питаннями порядку денного що стосуються Львівської національної галереї мистецтв. Також Юрій Візняк письмово звертатиметься до Тараса Возняка з проханням призупинити до 22 вересня звільнення і призначення нових керівників музеїв підпорядкованих Львівській національній галереї мистецтв імені Б. Возницького.

"Ми також хочемо чути від пана Тараса відповідь на питання чому закривалися або є наміри закрити ті чи інші музеї. Якщо пан Тарас не буде вважати за потрібне прийти до нас, я думаю, ми з громадськістю підемо до нього в кабінет і будемо вимагати там у нього цих пояснень", – запропонував Юрій Візняк.

Комісія також пропонує забезпечити належну охорону в об'єктах галереї. Сьогодні на засіданні комісії екс-директор ЛНГМ Лариса Разнікова-Возницька повідомила, що зараз у музеях галереї немає охорони.

Крім Возняка на круглий стіл запрошуватимуть представників правоохоронних органів, керівників фракцій облради, громадськість.

Результати круглого столу оголосять на пленарному засіданні обласної ради і внесуть у звернення до Президента, міністра культури.

Круглий стіл заплановано провести 22 вересня о 12 годині у малій сесійній залі Львівської обласної ради.

Источник

Читайте также
Пошарити у ВК Пошарити у Facebook Пошарити у Twitter Пошарити у ЖЖ Пошарити у ММ Пошарити у Однокласниках

19.08.2017 9:10 | Ольга Рубайло

Поиск:

Поиск
Последние новости города и общества
Орбита Львов в VK
Орбита Львов в Facebook
Орбита Львов в Твиттере
Орбита Львов в Google+
Все права защищены © 2001-2024 Орбита Львов
| XML | RSS
Любое копирование материалов с сайта orbita-lviv.com без ссылки на источник запрещается.