В центре внимания:

Кір поширюється в Україні бо немає бар’єру щеплень

Кір поширюється в Україні бо немає бар’єру щеплень

Щотижня додається приблизно 600-800 нових випадків захворювання на цю недугу, повідомляє 27 січня українська служба ВВС з посиланням на інтерв’ю Уляни Супрун, яка виконує обов’язки міністра охорони здоров’я України. За її словами, від серпня 2017 року на кір захворіло близько 6,5 тисяч осіб.

«Далі йде захворювання, але воно стабілізувалося», – сказала пані міністр, однак майже одразу дещо пригасила оптимістичність своєї зави. – «Стабілізується в тому сенсі, що воно не підвищується в декілька разів». Число нових випадків захворюваності в деяких областях зменшується. Але водночас збільшується там, де немає високого рівня щеплення.

У міністерстві переконані, що неможливо було уникнути спалаху захворюваності на кір. А все через відсутність захисного щита, яким могла б стати загальна вакцинація. Адже у 86% хворих в Україні не було щеплення проти цього вірусного захворювання. А звідси й сумні наслідки – за неповний місяць 2018-го року від кору вже померло 8 людей, у тому числі – п’ятеро дітей.

Світлина УНІАН: Уляна Супрун агітує за вакцинацію власним прикладом.

Источник

Читайте также
Пошарити у ВК Пошарити у Facebook Пошарити у Twitter Пошарити у ЖЖ Пошарити у ММ Пошарити у Однокласниках

27.01.2018 14:08 | Ольга Рубайло

Поиск:

Поиск
Последние новости города и общества
Орбита Львов в VK
Орбита Львов в Facebook
Орбита Львов в Твиттере
Орбита Львов в Google+
Все права защищены © 2001-2024 Орбита Львов
| XML | RSS
Любое копирование материалов с сайта orbita-lviv.com без ссылки на источник запрещается.