В центре внимания:

ЛОДА притримує проект Програми поводження з ТПВ до вересня

ЛОДА притримує проект Програми поводження з ТПВ до вересня

"На ваш інформаційний запит щодо надання копії проекту Програми поводження з твердими побутовими відходами у Львівській області, повідомляємо наступне. Облдержадміністрацією розроблено проект Програми поводження з твердими побутовими відходами (ТПВ) у Львівській області на 2017-2022 роки. Остаточний проект Програми, з врахуванням результатів конкурсу, буде подано на підставі пункту 7 рішення Львівської обласної ради від 13 липня у вересні 2017 року", – йдеться у відповіді, підписаній Назаром Романчуком на інформаційний запит.

Романчук пояснює таку позицію так: "30 травня 2017 року завершено конкурс з вибору інвесторів для будівництва та експлуатації комплексів утилізації (перероблення) ТПВ у Львівській області, за підсумкам якого визначено трьох переможців. На сьогодні завершено проведення громадських обговорень щодо розсташування підприємств перероблення ТПВ".

Романчук повідомив, що 3 серпня відбудеться засідання архітектурно-містобудівної ради при департаменті архітектури та розвитку містобудування ЛОДА з питань розгляду пропозицій земельних ділянок для будівництва об’єктів поводження з ТПВ.

Варіанти звернулись до члена архітектурно-містобудівної ради, начальника управління експлуатаційної діяльності у сфері комунального обслуговування Львівської ОДА Тараса Зозулі, щоб з'ясувати, що саме говорилось про проект Програми поводження з ТПВ у Львівській області на засіданні 3 серпня.

"Заслухали пропозиції інвесторів щодо будівництва комплексів по переробці ТПВ, а також архітекторів щодо 17 ділянок та з чим вони межують. Рада видасть протокол про те, на яких ділянках буде будівництво заводів", – розповів він.

Натомість у Департаменті архітектури та розвитку містобудування Львівської ОДА Варіантам повідомили, що такого протоколу ще немає.

Нагадаємо, згідно закону про доступ до публічної інформації уся публічна інформація (щодо органів влади – уся без винятку інформація, якою вони володіють) є відкритою, і лише законами України доступ до неї може бути обмежений.

Раніше Львівська облрада винесла рішення №482 від 13 липня "Про затвердження Програми заходів для налагодження системи поводження з твердими побутовими відходами у м. Львові на 2017-2019 роки" та №415 від 5 квітня "Про заходи щодо вирішення критичної ситуації з утилізацією твердих побутових відходів у місті Львові та Львівській області", які є підставою для оприлюднення проекту Програми поводження з ТПВ у Львівській області.

Інформація підготовлена в рамках проекту "Як працює система централізованого вивозу сміття на Львівщині", який реалізується Варіантами за підтримки "Freedom House".

Источник

Читайте также
Пошарити у ВК Пошарити у Facebook Пошарити у Twitter Пошарити у ЖЖ Пошарити у ММ Пошарити у Однокласниках

05.08.2017 9:38 | Ольга Рубайло

Поиск:

Поиск
Последние новости города и общества
Орбита Львов в VK
Орбита Львов в Facebook
Орбита Львов в Твиттере
Орбита Львов в Google+
Все права защищены © 2001-2024 Орбита Львов
| XML | RSS
Любое копирование материалов с сайта orbita-lviv.com без ссылки на источник запрещается.