В центре внимания:

Лося європейського внесено до Червоної книги України

Про це повідомляє прес-служба Міністерства екології та природних ресурсів.

Міністерство юстиції України зареєстрував наказ Мінприроди про внесення змін до Переліку видів тварин, що заносяться до Червоної книги і відтепер лось європейський в Україні належить до червонокнижних тварин. У грудні Остап Семерак підписав наказ про внесення цього виду тварин до Червоної книги. Тоді ж документ було передано на реєстрацію до Міністерства юстиції України. Наказ набуває чинності з дня його офіційного опублікування.

"Мін’юст зареєстрував наказ Мінприроди про внесення змін до Переліку видів тварин, що заносяться до Червоної книги України. Маємо юстований документ. Відтепер лось європейський в Україні належить до червонокнижних тварин і полювання на нього карається законом. Це приклад ефективної співпраці держави та громадянського суспільства", – прокоментував рішення міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак.

При цьому Міністр екології та природних ресурсів наголошує, що в Україні залишаються проблеми і труднощі в боротьбі з браконьєрством.

"Боротьба із браконьєрством залишиться для нас одним із пріоритетних викликів у 2018 році. Маю на увазі і можливий перегляд розмірів штрафів, і ліквідацію застарілої неефективної системи природоохоронного нагляду та контролю, яка є корупційним пережитком минулого", – резюмував міністр.

Нагадаємо, наприкінці липня у 4 рази збільшили штрафи за браконьєрство. Так, за вбивство лося встановили штраф у розмірі 80 тисяч гривень.

Источник

Читайте также
Пошарити у ВК Пошарити у Facebook Пошарити у Twitter Пошарити у ЖЖ Пошарити у ММ Пошарити у Однокласниках

05.01.2018 13:29 | Ольга Рубайло

Поиск:

Поиск
Последние новости города и общества
Орбита Львов в VK
Орбита Львов в Facebook
Орбита Львов в Твиттере
Орбита Львов в Google+
Все права защищены © 2001-2024 Орбита Львов
| XML | RSS
Любое копирование материалов с сайта orbita-lviv.com без ссылки на источник запрещается.