В центре внимания:

Львівська міськрада знову візьметься за машинки перед Оперним театром

Про це сьогодні йшлося під час засідання виконавчого комітету Львівської міської ради, передає кореспондент Варіантів.

Сьогодні, 20 жовтня, член виконкому Орест Печенко зауважив, що місту необхідно навести лад із дитячими атракціонами-машинками біля Львівської опери.

"Напевне, всі стали знають про те, що в центрі міста дитяча машинка збила літню людину, вона потрапила в лікарню. Не знаю, скільки це вже може тривати, тому це питання треба підняти. Два роки тому була прийнята ухвала, в якій заборонені такі речі, адже це – центр міста. Я пропоную, щоби ми на наступний тиждень заслухали голову Галицької райадміністрації щодо цієї проблеми, адже якщо її неможливо вирішити, то потрібно її владнати якось спільними зусиллями. Такі речі взагалі є несумісні з європейським містом", – розповів Орест Печенко.

Заступник міського голови Львова з питань ЖКГ Сергій Бабак наголосив, що підприємці, які є власниками дитячих машинок, ведуть себе агресивно з представниками Галицької райадміністрації та Муніципальною вартою, навіть б'ють машини останніх.

Також директорка юридичного департаменту Львівської міської ради Гелена Пайонкевич пояснила, що проблема заборони дитячих машинок у центрі міста лежить у законодавстві.

"Проґалин у наших рішеннях немає, є проґалини у самому законодавстві, адже законодавець не визначає статусу цих машинок. Їхні власники стверджують, що вони надають послуги з прокату машинок в зовсім іншому місці, а де дітки возяться на машинках, – це справа діток і їхніх батьків", – пояснила Гелена Пайонкевич.

Відтак члени виконавчого комітету зійшлися на думці про те, що з несанкціонованими дитячими атракціонами в центрі Львова потрібно боротися. Проте яким чином, наразі невідомо.

Нагадаємо, міськрада заборонила встановлення будь-яких видів атракціонної техніки, в тому числі й дитячих машинок, на площі перед Оперним театром ще наприкінці 2015 року. Згодом всі отракціони перед оперою демонтували.

Втім вже навесні 2016 року підприємці з дитячими машинками, незважаючи на заборону міської ради, знову виїхали на проспект Свободи. Після цього у центрі міста розпочались рейди, аби виявити недобросовісних підприємців.

Згідно з протоколом власника дитячих машинок, якого впіймали у центрі міста, оштрафовують і забирають на штрафмайданчик атракціони. Однак і це не зупиняє львівських підприємців.

Источник

Читайте также
Пошарити у ВК Пошарити у Facebook Пошарити у Twitter Пошарити у ЖЖ Пошарити у ММ Пошарити у Однокласниках

20.10.2017 12:30 | Ольга Рубайло

Поиск:

Поиск
Последние новости города и общества
Орбита Львов в VK
Орбита Львов в Facebook
Орбита Львов в Твиттере
Орбита Львов в Google+
Все права защищены © 2001-2024 Орбита Львов
| XML | RSS
Любое копирование материалов с сайта orbita-lviv.com без ссылки на источник запрещается.