В центре внимания:

"Львівська Політехніка" відкриває новий курс із публічного управління ОТГ

Про це йшлося сьогодні на прес-конференції, – повідомляє кореспондент Варіантів.

"Реформа децентралізації на Львівщині триває і зараз вкрай важливо вжити додаткових заходів щодо підготовки фахівців, які потім зреалізують цю реформу," – підкреслив перший заступник голови ОДА Ростислав Замлинський.

Він додав, що бюджети територіальних громад перевищують бюджети всіх міських та селищних рад. А в цьому році ресурс на реалізацію їх проектів буде перебільшувати 200 млн грн. і підготовка професійних кадрів, які зможуть на рівні проектних менеджерів генерувати ідеї пов’язані з подальшим розвитком ОТГ, є запорукою успіху всеукраїнської реформи.

Львівська Політехніка вже має досвід із підготовки державних службовців. А цього року вперше в рамках цієї програми кафедрою адміністративного та фінансового менеджменту була розроблена освітня програма яка передбачає підготовку фахівців із публічного управління ОТГ.

Проректор із науково-педагогічної роботи Львівської Політехніки Олег Давидчак доповів:

"Програма має свої дисципліни та блоки й розрахована на 30 місяців підготовки. Ліцензований обсяг студентів буде сягати 135 місць. Кількість бюджетних місць поки невідома. Але орієнтовно – 60. Форму навчання пропонують, як вечірню, так і заочну."

Ростислав Замлинский додав, що враховуючи кількість територіальних громад та чисельність їх населення, можна сказати, що такої підготовки будуть потребувати приблизно 1000 працівників. В першу чергу, важливим фактом є те, щоб керівники громад та їх заступники зголосилися на таку підготовку.

Викладачами з "Публічного управління ОТГ" будуть викладачі "Політехніки": доктори й кандидати наук із державного правління. Так само будуть запрошуватись і закордонні викладачі. Напрацьована співпраця з асоціацією міст України, які теж допоможуть у цьому й безпосередньо з агенцією з питань державної служби. Керівник агенції погодився викладати профільні для себе дисципліни, а саме юридичне забезпечення ОТГ.

Завідувач кафедрою адміністративного та фінансового менеджменту "Львівської політехніки" Назар Подольчак розповів:

"Навчальна програма є комплексною: як будувати проектні заявки, як розвивати територію, як отримувати фінансування з різних джерел, у тому числі й з закордонних джерел. Для найактивніших студентів передбачено безкоштовне стажування в німецьких вузах."

Додамо, що в 2018 році на Львівщині планується створення ще 10 ОТГ, зараз є 35.

Источник

Читайте также
Пошарити у ВК Пошарити у Facebook Пошарити у Twitter Пошарити у ЖЖ Пошарити у ММ Пошарити у Однокласниках

28.03.2018 3:50 | Ольга Рубайло

Поиск:

Поиск
Последние новости города и общества
Орбита Львов в VK
Орбита Львов в Facebook
Орбита Львов в Твиттере
Орбита Львов в Google+
Все права защищены © 2001-2024 Орбита Львов
| XML | RSS
Любое копирование материалов с сайта orbita-lviv.com без ссылки на источник запрещается.