В центре внимания:

Львівський підприємець наварив на ремонті вулиці 8 мільйонів

Про це повідомила прес-служба Головного управління Національної поліції у Львівській області.

Під час слідства правоохоронці встановили, що минулого року один із департаментів Львівської міської ради уклав договір із комерційною структурою на проведення реконструкції вулиці у Львові.

Кошторисна вартість робіт становила понад 42 мільйони гривень. Після завершення робіт керівник підприємства-підрядника підписав та надав акти виконаних робіт.

Втім, поліцейські з'ясували, що до цих актів було внесено завідомо недостовірну інформацію про обсяги фактично виконаних будівельних робіт та використаних матеріалів. Це підтверджено відповідним висновком судової будівельно–технічної експертизи.

Відтак, на банківські рахунки підприємства-підрядника безпідставно перерахували 8 млн грн, що завдало збитків територіальній громаді Львова.

Директору підприємства-підрядника повідомлено про підозру у скоєнні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) та ч.2 ст.366 (службове підроблення) Кримінального кодексу України.

Зловмисникові суд обрав міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою (як альтернатива – грошова застава в розмірі 606 000 грн).

Нагадаємо, на початку червня цього року цей посадовець був затриманий під час спроби підкупити працівника прокуратури. За закриття цього кримінального провадження він запропонував 220 000 грн. За рішенням суду зловмисника взяли під варту, однак після внесення 512 000 грн застави його відпустили.

Для забезпечення відшкодування заподіяних збитків накладено арешт на майно директора, вартість якого становить понад мільйон гривень. Зокрема, на належний йому автомобіль «Mersedes-Benz» та приватне помешкання.

Источник

Читайте также
Пошарити у ВК Пошарити у Facebook Пошарити у Twitter Пошарити у ЖЖ Пошарити у ММ Пошарити у Однокласниках

20.07.2017 21:20 | Ольга Рубайло

Поиск:

Поиск
Последние новости города и общества
Орбита Львов в VK
Орбита Львов в Facebook
Орбита Львов в Твиттере
Орбита Львов в Google+
Все права защищены © 2001-2024 Орбита Львов
| XML | RSS
Любое копирование материалов с сайта orbita-lviv.com без ссылки на источник запрещается.