В центре внимания:

Мадрид бере кермо у свої руки

Мадрид бере кермо у свої руки

Кабінет міністрів Іспанії на позачерговому засіданні в суботу, 21 жовтня, ухвалив рішення про застосування 155-ї статті Конституції щодо Каталонії. Усі повноваження місцевої влади передадуть у Мадрид. Буде розпущено парламент автономної області та її уряд. Прем’єр-міністр Маріано Рахой заявив, що керівництво держави не бажало застосування цієї статті, проте каталонська влада змусила це зробити. Втім, згадані жорсткі заходи повинен ще схвалити Сенат – верхня палата парламенту Іспанії.

Нагадаємо, що у Каталонії, незважаючи на жорстку протидію офіційного Мадрида, 1 жовтня був проведений референдум про незалежність від Іспанії. Офіційно оголошено, що у плебісциті взяли участь близько 43 % виборців, з них понад 90 % висловилися за незалежність. На цих підставах парламент Каталонії прийняв документ, в якому, зокрема, було зазначено: «Ми започатковуємо каталонської республіку як незалежну і суверенну державу».

Стаття 155 іспанської Конституції дозволяє уряду країни вводити пряме правління в автономних регіонах, якщо дії місцевої влади «створюють серйозну загрозу загальним інтересам Іспанії». Досі ця стаття ще жодного разу не застосовувалася.

Світлина: прем’єр-міністр Іспанії Маріано Рахой.

Источник

Читайте также
Пошарити у ВК Пошарити у Facebook Пошарити у Twitter Пошарити у ЖЖ Пошарити у ММ Пошарити у Однокласниках

21.10.2017 18:40 | Ольга Рубайло

Поиск:

Поиск
Последние новости города и общества
Орбита Львов в VK
Орбита Львов в Facebook
Орбита Львов в Твиттере
Орбита Львов в Google+
Все права защищены © 2001-2024 Орбита Львов
| XML | RSS
Любое копирование материалов с сайта orbita-lviv.com без ссылки на источник запрещается.