В центре внимания:

Медична реформа: місце реєстрації не впливає на вибір сімейного лікаря

Про це повідомила прес-служба Кабінету міністрів України.

Як заявив віце-прем’єр-міністр України Павло Розенко, пацієнти мають право обирати собі лікарів і отримувати доступні і якісні медичні послуги незалежно від місця реєстрації.

"З 1 квітня медична реформа почала запроваджуватися на місцях, і зараз головна задача місцевої влади по всій країні – забезпечити для людей можливість вільно обрати свого лікаря", – наголосив Павло Розенко.

За його словами, станом на 10 квітня в Україні підписано 304 тисяч декларацій з медиками, майже 265 тисяч українців вже обрали свого лікаря: терапевта, педіатра та сімейного лікаря.

Найбільше декларацій підписано у Закарпатській області, у Києві, Донецькій, Чернівецькій та Полтавській областях, найменше – у Херсонській, Черкаській, Рівненській, Сумській і Чернігівській областях.

Нагадаємо, з 1 квітня в Україні розпочалася національна кампанія з вибору сімейного лікаря.

Раніше Міністерство охорони здоров'я оприлюднило покрокову інструкцію з вибору сімейного лікаря, а також затвердило порядок надання первинної медичної допомоги, який регламентує роботу терапевтів, педіатрів та сімейних лікарів, дає чіткий перелік послуг закладів надання первинної медичної допомоги.

Також у Львові відтермінували процес підписання декларацій з лікарями, який розпочнеться лише після юридичних консультацій.

Источник

Читайте также
Пошарити у ВК Пошарити у Facebook Пошарити у Twitter Пошарити у ЖЖ Пошарити у ММ Пошарити у Однокласниках

12.04.2018 5:08 | Ольга Рубайло

Поиск:

Поиск
Последние новости города и общества
Орбита Львов в VK
Орбита Львов в Facebook
Орбита Львов в Твиттере
Орбита Львов в Google+
Все права защищены © 2001-2024 Орбита Львов
| XML | RSS
Любое копирование материалов с сайта orbita-lviv.com без ссылки на источник запрещается.