В центре внимания:

Медреформа у країні загальмувала на старті, – "Наш край"

Прес-служба партії "Наш край" оприлюднила заяву щодо медичної реформи.

Медреформа виявилася паперовою. “Реформа – це не просто зміна системи фінансування. Це – інвестиції в обладнання та комунікації, в лікарів та підвищення їхнього професіоналізму”, – партія “Наш край”.

Ті українці, які все ж таки дізналися про медреформу та вирішили перевірити її на собі, потрапили у тисняву в лікарнях. Більшість лікарень в Україні сьогодні не готові реформувати «первинку». Немає ані комп’ютерів, ані інтернету, ані лікарів. Єдине, що було за останній час зроблено позитивного – скасовані талони у лікарнях.

За словами голови Львівської обласної організації політичної партії «Наш край» Мирослава Хом’яка, замість реформування системи медичної допомоги Супрун та її команда демонструють українцям «картинки»: які шкарпетки вдягати взимку; про безпечність протягів; розповідають про те, що можна мочити «манту». Він додає: “Насправді реформа має багато проблем. Підписання декларацій відсутнє, статус більшості медзакладів досі не змінений – тому вони не можуть увійти до системи E-Health та розпочати підписання декларацій; відсутній інтернет-зв’язок, комп’ютери, належна кваліфікація лікарів, медичній системі бракує кадрів – не вистачає 150 тис. лікарів. Без подолання цих проблем медична реформа стає загрозою для життя українців. Тому ми переконані, що першим кроком з порятунку системи охорони здоров’я має стати відставка Уляни Супрун – за провал реформи та посягання на здоров’я всіх українців”.

“Наш край” вважає, що МОЗ має забезпечити захист даних пацієнтів та лікарів, безперебійну роботу системи серверів E-Health із урахуванням масового використання її лікарями, якісний інтернет для усіх медзакладів, комп’ютери та медичне обладнання для первинної ланки.

“На регіональному рівні наша партія тисне на місцеву владу, щоб вона контролювала забезпечення лікарень зв’язком та технікою, а також втілення освітніх програм для лікарів”, – підсумував Мирослав Хом’як.

Источник

Читайте также
Пошарити у ВК Пошарити у Facebook Пошарити у Twitter Пошарити у ЖЖ Пошарити у ММ Пошарити у Однокласниках

10.04.2018 18:28 | Ольга Рубайло

Поиск:

Поиск
Последние новости города и общества
Орбита Львов в VK
Орбита Львов в Facebook
Орбита Львов в Твиттере
Орбита Львов в Google+
Все права защищены © 2001-2024 Орбита Львов
| XML | RSS
Любое копирование материалов с сайта orbita-lviv.com без ссылки на источник запрещается.