В центре внимания:

Меру Турки загрожує вісім років ув'язнення за махінації під час закупівлі

Про це повідомила прес-служба Головного управління Національної поліції у Львівській області.

Правохоронці та Самбірська місцева прокуратура завершили досудове розслідування у кримінальному провадженні щодо міського голови Турки Геннадія Когута за зловживання владою або службовим становищем.

Зокрема, правоохоронці встановили, що за кошти місцевого бюджету було придбано сміттєзбиральну техніку за завищеною майже у двічі ціною, яка також не відповідала визначеним тендером технічним умовам.

Ще у березні 2017 року Когута звинувачували у порушенні процедури тендерної закупівлі сміттєзбиральної техніки. Йдеться про купівлю сміттєвоза, вартість якого становила не більше 405 тис грн, однак місто заплатило близько 1,2 млн.

Правоохоронці також з’ясували, що міський голова був зацікавлений у перемозі в тендері одного із підприємців, видав розпорядження про створення комісії та рекомендував тендерному комітету закупити саме цю машину і саме у цього підприємця.

Наразі обвинувальний акт скеровано до районного суду Львівської області, а меру Турки загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 8 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Нагадаємо, у вересні 2017 року Галицький районний суд Львова постановив засудити міського голову міста Турки Геннадія Когут до домашньго арешту.

Источник

Читайте также
Пошарити у ВК Пошарити у Facebook Пошарити у Twitter Пошарити у ЖЖ Пошарити у ММ Пошарити у Однокласниках

09.02.2018 21:50 | Ольга Рубайло

Поиск:

Поиск
Последние новости города и общества
Орбита Львов в VK
Орбита Львов в Facebook
Орбита Львов в Твиттере
Орбита Львов в Google+
Все права защищены © 2001-2024 Орбита Львов
| XML | RSS
Любое копирование материалов с сайта orbita-lviv.com без ссылки на источник запрещается.