В центре внимания:

Михайло Цимбалюк: Міністерство у справах ветеранів може стати просто черговою бюрократичною вертикаллю

Міністерство у справах ветеранів буде ще однією вертикаллю влади та способом «заговорити» тему ветеранів АТО. Про це в ефірі телеканалу «Київ» розповів генерал-лейтенант міліції, голова «Батьківщини» на Львівщині Михайло Цимбалюк.

Він наголосив, що людям, які життя кладуть на захист країни, має надаватися підтримка. І держава має контролювати цей процес. Йдеться про реабілітаційні центри, про систему заходів щодо підтримки ветеранів тощо.

«Але Міністерство ветеранів, яке хочуть створити, – це знову чиновники, які нічого не роблять. Потрібно змінювати систему, а не створювати додаткову. Адже малоймовірно, що працювати там будуть екс-бійці АТО. Декількох «атовців» призначать, а решту заповнять потрібними чиновниками. Прикриються ширмою конкурсів, до яких прийдуть ті, хто потрібен, а не ті, хто може і відповідає вимогам», – зазначив Михайло Цимбалюк.

Він зауважив: міністерство має лише напрацьовувати систему заходів. А хто їх буде реалізовувати і за які кошти?

«Я боюсь, що цю відповідальність покладуть на обласні та районні адміністрації, які себе вже давно вичерпали. Може виникнути ситуація, коли, наприклад, та сама Львівщина – з більшим бюджетом – зможе виконувати певні зобов’язання, а сусідні Рівненщина та Тернопільщина не зможуть. І однакові бійці опиняться у різних умовах», – сказав Михайло Цимбалюк.

Нагадаємо, Верховна Рада 27 лютого підтримала створення Міністерства у справах ветеранів. Документ передбачає звернення до Кабміну щодо створення відомства на базі Державної служби у справах ветеранів війни та учасників АТО.

Источник

Читайте также
Пошарити у ВК Пошарити у Facebook Пошарити у Twitter Пошарити у ЖЖ Пошарити у ММ Пошарити у Однокласниках

01.03.2018 15:41 | Ольга Рубайло

Поиск:

Поиск
Последние новости города и общества
Орбита Львов в VK
Орбита Львов в Facebook
Орбита Львов в Твиттере
Орбита Львов в Google+
Все права защищены © 2001-2024 Орбита Львов
| XML | RSS
Любое копирование материалов с сайта orbita-lviv.com без ссылки на источник запрещается.