В центре внимания:

Модельний бізнес і закони шаріату

Модельний бізнес і закони шаріату

Сайт ВВС повідомляє 18 липня, що у Саудівській Аравії виникли запальні суперечки з приводу розміщеного у соціальних мережах відео молодої дівчини, яка гуляє в спідниці і короткому топі вуличками древнього форту Ушайкір. Відомо, що це саудівська модель Хулуд. Отож, одні закликають її заарештувати за порушення ісламських норм, а інші захищають і навіть хвалять за хоробрість.

Річ у тім, що у цій державі права прекрасної половини людства відчутно обмежені і засновані на патріархальній формі шаріату. Жінки тут зобов’язані носити хустки і просторий одяг, що закриває обриси фігури з голови до ніг. Їм заборонено водити автомобіль і перебувати в компанії чоловіків, які не є їхніми родичами.

Відео швидко поширилося і викликало діаметрально протилежні думки. Консервативно налаштовані громадяни закликають поважати традиції. Зокрема, апелюють до прикладу Франції. Мовляв, там штрафують жінок, які носять нікаб (убір, що закриває обличчя, з вузьким прорізом для очей). А у Саудівській Аравії скромний одяг передбачений законами королівства.

Та найбільш показовим є ось цей пост: «Якби вона була іноземкою, вони б співали дифірамби її стрункій талії і тому, як у неї нафарбовані очі. Але так як вона саудівка, вони закликають її заарештувати».

А ситуація справді тривожна. Газета Okaz повідомила, що офіційна влада Ушайкіру звернулася до губернатора провінції і поліцію з вимогою вжити заходів щодо жінки.

Источник

Читайте также
Пошарити у ВК Пошарити у Facebook Пошарити у Twitter Пошарити у ЖЖ Пошарити у ММ Пошарити у Однокласниках

18.07.2017 11:25 | Ольга Рубайло

Поиск:

Поиск
Последние новости города и общества
Орбита Львов в VK
Орбита Львов в Facebook
Орбита Львов в Твиттере
Орбита Львов в Google+
Все права защищены © 2001-2024 Орбита Львов
| XML | RSS
Любое копирование материалов с сайта orbita-lviv.com без ссылки на источник запрещается.