В центре внимания:

Мрія про Об’єднану Церкву близька до втілення

Мрія про Об’єднану Церкву близька до втілення

Президент Петро Порошенко у середу, 18 квітня, зустрівся із Предстоятелями православних церков України. Він прийняв звернення з проханням надати українській церкві Томос про автокефалію. Цей документ буде відправлений до Вселенського Патріарха Варфоломія.

Звернення, підписані усіма архієреями, Петрові Порошенку передали Святійший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет та Митрополит Київський і всієї України Макарій – Предстоятель Української Автокефальної Православної Церкви.

«Я думаю дуже багато років мільйони українців мріяли про те, щоб Господь послав нам нашу Об’єднану Православну Помісну Церкву. Дехто втратив надію, дехто продовжував вірити. І Божа допомога дає мені зараз підстави стверджувати, що ми близькі до отримання Томосу на Автокефальну Помісну Церкву, як ніколи», – сказав Президент України.

Петро Порошенко також провів зустріч з Предстоятелем Української православної церкви Митрополитом Київським і всієї України Онуфрієм і повідомив його про свій візит до Стамбула і зустрічі із Вселенським Патріархом Варфоломієм та членами Синоду Вселенського Патріархату і перемовини щодо перспективи надання Томосу на автокефалію Українській Православній Церкві. Як можна зрозуміти з офіційного повідомлення, Митрополит Онуфрій не передавав зазначеного вище звернення. На сайті глави держави сказано лише, що Президент України та Предстоятель Української православної церкви (Московського патріархату) «обмінялися думками щодо активізації міжконфесійного діалогу в Україні»,

Нагадаємо, що 9 квітня Петро Порошенко у Стамбулі зустрічався із Вселенським патріархом Варфоломієм у його офіційній резиденції. Як очікується, Верховна Рада завтра, 19 квітня, розгляне звернення до Вселенського патріарха Варфоломія про створення Єдиної Помісної Православної Церкви в Україні.

Источник

Читайте также
Пошарити у ВК Пошарити у Facebook Пошарити у Twitter Пошарити у ЖЖ Пошарити у ММ Пошарити у Однокласниках

18.04.2018 21:59 | Ольга Рубайло

Поиск:

Поиск
Последние новости города и общества
Орбита Львов в VK
Орбита Львов в Facebook
Орбита Львов в Твиттере
Орбита Львов в Google+
Все права защищены © 2001-2024 Орбита Львов
| XML | RSS
Любое копирование материалов с сайта orbita-lviv.com без ссылки на источник запрещается.