В центре внимания:

Міжнародним донорам зась до українських судів?

Міжнародним донорам зась до українських судів?

Світові та українські ЗМІ у вівторок, 6 березня, обговорюють інтерв’ю, яке дав Президент України Петро Порошенко респектабельному британському виданню «Financial Times». Цікаво лише, чи буде офіційно оприлюднено повний текст на сайті глави держави. Наразі найгострішим висловом поміж уміщених там цитат залишається ось цей: «Ми робимо реформи не для МВФ, а для українського народу та майбутнього моєї держави».

Тим часом «Голос Америки» наводить такі слова Петра Порошенка: «Якщо хтось може уявити, що міжнародні донори формуватимуть українські суди, то це суперечить Конституції». Йдеться тут про створення в Україні Антикорупційного суду, який західні союзники та широкі кола української громадськості вважають життєво важливим для подолання корупції. У соціальних мережах можна побачити коментарі, автори яких навпаки вважають доцільною участь іноземних експертів у процедурі призначенні реально незалежних суддів.

У громадських організаціях, що борються з корупцією, прийшли до висновку, що українські політики зволікають зі створенням антикорупційних судів через побоювання, що або самі опиняться перед ними, або хтось з їхніх партнерів туди потрапить.

І ще одне. Відкладення чергового траншу Міжнародного валютного фонду (МВФ) з програми підтримки України було викликане, поміж іншим, і зволіканнями із створенням Антикорупційного суду.

Источник

Читайте также
Пошарити у ВК Пошарити у Facebook Пошарити у Twitter Пошарити у ЖЖ Пошарити у ММ Пошарити у Однокласниках

06.03.2018 21:00 | Ольга Рубайло

Поиск:

Поиск
Последние новости города и общества
Орбита Львов в VK
Орбита Львов в Facebook
Орбита Львов в Твиттере
Орбита Львов в Google+
Все права защищены © 2001-2024 Орбита Львов
| XML | RSS
Любое копирование материалов с сайта orbita-lviv.com без ссылки на источник запрещается.