В центре внимания:

Мінкульт взяв на фестиваль художників роботи львівських митців

Прес-служба Міністерства культури України оприлюднила список митців, чиї роботи пройшли конкурсний відбір до участі у фестивалі молодих українських художників.

Серед шістдесяти восьми конкурсантів є митці зі Львова, а саме:

Аттіла Гажлінскі, Олег Сусленко і Галерея ЦЕ, В’ячеслав Поляков, Олена Субач, Kinder Album.

У коментарі Варіантам викладач кафедри Графічного дизайну Львівської нацціональної академії мистецтв Олег Сусленко повідомив, що з ним на фестиваль до Києва поїдуть 9 студентів-п'ятокурсників, з половини курсу, в яких він викладає.

"Це найактивніші, найкпродуктивніші, – ті, хто перейнявся ідеєю, предметом того, що вони робили. А "Галерея ЦЕ" – неформальна, поза процесом навчання, але інтегрована у процес. Галерея фунціонує у неосвоєній аудиторії Академії, де раніше були матеріали, а ми зі студентами їх прибрали, оформили як галерею. Тобто це також приміщення для наших лабораторних робіт, практичних занять", – пояснив Олег Сусленко

Додамо, що заявки на участь у конкурсі приймались до 25 червня 2017 року. Деталі та розклад програми будуть оприлюднені у вересні.

Довідка

На конкурс Фестивалю надійшло 394 заявки з Києва, Одеси, Львова, Луцька, Ужгорода, Дніпра, Вінниці, Тернополя, Харкова, Рівного, Сум та інших міст. Окрім цього були отримані заявки від митців, які живуть або навчаються за кордоном, а саме в Польщі, Нідерландах, Австрії, Литві, Канаді, Ізраїлі та Італії.

Відібрані проекти будуть представлені на виставці у Мистецькому Арсеналі з 28 вересня до 29 жовтня 2017, а деякі будуть реалізовані в публічному просторі міста та на майданчиках партнерів.

До участі у конкурсі запрошувались українські художники віком до 35 років з роботами, що відповідають запропонованій кураторками темі конкурсного відбору – "Сьогодні, що так і не настало". Кураторська група пропонувала художникам поміркувати про моделі альтернативного сьогодення та відрефлексувати їх у власних практиках.
Засновником фестивалю є Міністерство культури України. 2017 року його організаторами визначено Національний культурно-мистецький та музейний комплекс «Мистецький арсенал» та Національний художній музей України. Фестиваль відбуватиметься у форматі бієнале що два роки на базі різних українських інституцій культури.

Источник

Читайте также
Пошарити у ВК Пошарити у Facebook Пошарити у Twitter Пошарити у ЖЖ Пошарити у ММ Пошарити у Однокласниках

03.08.2017 19:28 | Ольга Рубайло

Поиск:

Поиск
Последние новости города и общества
Орбита Львов в VK
Орбита Львов в Facebook
Орбита Львов в Твиттере
Орбита Львов в Google+
Все права защищены © 2001-2024 Орбита Львов
| XML | RSS
Любое копирование материалов с сайта orbita-lviv.com без ссылки на источник запрещается.