В центре внимания:

Міністр подав у відставку через вбивство журналіста

Міністр подав у відставку через вбивство журналіста

Міністр внутрішніх справ Словаччини Роберт Калиняк у понеділок,12 березня, у Братиславі оголосив про свою відставку з посади очільника Міністерства внутрішніх справ Словаччини. Причиною стало недавнє вбивство журналіста Яна Куціака. Звільнення міністра вимагали десятки тисяч людей на демонстраціях, які відбулися в минулі вихідні.

Мітинги і демонстрації протесту – як запевняють спостерігачі, найчисленніші за два останніх десятиліття – пройшли в 50 містах Словаччини. Учасники акцій закликали до відставки уряду і дострокових парламентських виборів. Цю пропозицію підтримав і президент Словаччини Андрій Кицька. За його словами, громадяни республіки більше не довіряють владі.

Журналіста Яна Куціака вбили 25 лютого. Він працював в редакції сайту Aktuality.sk. У співпраці з міжнародним Центром з дослідження корупції та організованої злочинності Куціак розслідував можливі зв’язки словацьких політиків з італійською мафією. У поліції зазначили, що вбивство може бути пов’язане з журналістською діяльністю Куціака. Після вбивства журналіста кілька членів кабінету міністрів Словаччини подали у відставку.

Источник

Читайте также
Пошарити у ВК Пошарити у Facebook Пошарити у Twitter Пошарити у ЖЖ Пошарити у ММ Пошарити у Однокласниках

13.03.2018 1:08 | Ольга Рубайло

Поиск:

Поиск
Последние новости города и общества
Орбита Львов в VK
Орбита Львов в Facebook
Орбита Львов в Твиттере
Орбита Львов в Google+
Все права защищены © 2001-2024 Орбита Львов
| XML | RSS
Любое копирование материалов с сайта orbita-lviv.com без ссылки на источник запрещается.