В центре внимания:

Місто Дніпро переймає поганий приклад Львова

Місто Дніпро переймає поганий приклад Львова

І настільки виразно, що у вівторок, 27 березня, про це написало навіть закордонне інтернет-видання – «Радіо Свобода». У багатьох районах Дніпра вже по кілька тижнів не вивозять сміття. Його величезні маси нагромадилися на подвір’ях багатоквартирних будинків. Зроблені там світлини ледь не один до одного нагадують колишні львівські. Але якщо у Львові першопричиною стали проблеми із сміттєзвалищем, то у Дніпрі подібна проблема виникла з вини компанії «Дніпрокомунтранс», що є монополістом у вивезенні твердих побутових відходів.

Як наголосив міський голова Дніпра Борис Філатов, кінцевим власником цієї компанії є один із впливових чиновників обласної ради. Уже кілька місяців триває шантаж міської ради з вимогою багаторазово збільшити тариф на ввезення сміття. «Фактично, ця публіка хоче залізти в кишеню до кожного з вас. Розуміючи, що я не дозволю це зробити, вони вирішили використати методи італійської мафії», – написав мер міста на своїй сторінці у мережі Facebook.

Натомість керівник «Дніпрокомунтрансу» Валерій Лубінський відкинув звинувачення у саботажі і переклав вину на несприятливі погодні умови. Мовляв, сміттєвози не можуть заїжджати на подвір’я будинків, де не був розчищений сніг.

У мерії вже розглядають два варіанти вирішення проблеми: оголосити новий тендер на ввезення сміття, в якому будуть брати участь комерційні підприємства, або створити спеціалізоване комунальне підприємство.

Тарифи на вивезення сміття у Дніпрі залишаються незмінними упродовж кількох років – близько 10-12 гривень на місяць з однієї особи ($0,38-0,46).

Источник

Читайте также
Пошарити у ВК Пошарити у Facebook Пошарити у Twitter Пошарити у ЖЖ Пошарити у ММ Пошарити у Однокласниках

27.03.2018 22:02 | Ольга Рубайло

Поиск:

Поиск
Последние новости города и общества
Орбита Львов в VK
Орбита Львов в Facebook
Орбита Львов в Твиттере
Орбита Львов в Google+
Все права защищены © 2001-2024 Орбита Львов
| XML | RSS
Любое копирование материалов с сайта orbita-lviv.com без ссылки на источник запрещается.