В центре внимания:

Міськрада Львова планує добудувати готель на вулиці Федорова

Сьогодні на сесії Львівської міської ради депутати проголосували за надання ТзОВ "Львівські традиції" дозволу на виготовлення технічних документацій із землеустрою щодо встановлення меж земельної ділянки на вул. Федорова, 23 та вул. Федорова, 28. Це рішення підтримали 43 депутати.

Як заявила в.о. начальника управління земельних ресурсів міської ради Ельвіри Колос, засновником ТзОВ "Львівські традиції" є ЛКП "Агенція ресурсів Львівської міської ради", а дозвіл на виготовлення проекту землеустрою на вул. Федорова, 23 площею 0,0661 га та вул. Федорова, 28 площею 0,0909 га потрібно надати для завершення будівництва та обслуговування готелю.

"Ця ухвала дозволить в подальшому передати в користування земельні ділянки площею 0,0661 га на вул. Федорова, 23 та площею 0,0909 га на вул. Федорова, 28", – наголосила Ельвіра Колос.

Нагадаємо, у червні міськрада вирішила заплатити 40,5 млн грн ТзОВ "Українські інвестиційні системи" за забудову на вул. Федорова, 23 і 28.

Додамо, історія з недбудованим готелем розпочалася тут ще у 2007 році, коли ТзОВ "Українські інвестиційні системи" орендували цю ділянку для будівництва готельного комплексу під "Євро 2012".

Один з лідерів єврейської громади Львова Мейлах Шейхет від імені єврейської спільноти звернувся до суду з вимогою визнати ухвалу про оренду нечинною. У 2014 році суд задовольнив позов Шейхета. Але справа продовжилася позовом у відповідь від "Інвестиційних систем", які вимагали компенсацію за невдалий проект.

А вже у листопаді 2015 року Київський апеляційний суд присудив стягнути з Львівської міської ради 71 млн грн. 27 жовтня минулого року між ТОВ "Українські інвестиційні системи" та Львівською міською радою укладено мирову угоду, на підставі чого сьогодні прийнято ухвалу "Про укладення договору купівлі-продажу".

Раніше Варіанти з'ясували як у Львові в історичній частині міста з'являються нові незаконні споруди.

Источник

Читайте также
Пошарити у ВК Пошарити у Facebook Пошарити у Twitter Пошарити у ЖЖ Пошарити у ММ Пошарити у Однокласниках

17.11.2017 9:28 | Ольга Рубайло

Поиск:

Поиск
Последние новости города и общества
Орбита Львов в VK
Орбита Львов в Facebook
Орбита Львов в Твиттере
Орбита Львов в Google+
Все права защищены © 2001-2024 Орбита Львов
| XML | RSS
Любое копирование материалов с сайта orbita-lviv.com без ссылки на источник запрещается.