В центре внимания:

Міхеіл Саакашвілі заарештований СБУ

Міхеіл Саакашвілі заарештований СБУ

Сталося це у вівторок, 5 грудня, вранці. Колишнього президента Грузії і очільника Одеської області, а нині – лідера партії «Рух нових сил» звинувачують у спробі повалення конституційного ладу. Принаймні, так твердить його адвокат Павло Богомазов. Міхеіла Саакашвілі буквально винесли з будівлі. При цьому відбулися зіткнення між активістами і спецпризначенцями. Протестувальники намагалися блокувати виїзд машини, в якій перебував затриманий. Арештові цього ж дня передував обшук у київській квартирі Міхеіла Саакашвілі, який проводили Служба безпеки України (СБУ) і Генеральна прокуратура (ГПУ). Сам політик при цьому пробрався на дах і погрожував стрибнути звідти.

Нагадаємо, що 3 грудня «Рух нових сил» організував у Києві «Марш за імпічмент». Хода, у якій, за різними підрахунками взяли участь від 2500 до 6000 осіб, завершилася мітингом. На ньому пролунав заклик до Верховної ради почати процедуру імпічменту президента України Петра Порошенка.

У Міхеіла Саакашвілі є дозвіл на перебування в Україні до грудня, який видано міграційною службою. Раніше він був позбавлений громадянства України, подав заяву з проханнм політичного притулку, проте влада відмовилася надати йому статус біженця.

Світлина Reuters: затримання Міхеіла Саакашвілі.

Источник

Читайте также
Пошарити у ВК Пошарити у Facebook Пошарити у Twitter Пошарити у ЖЖ Пошарити у ММ Пошарити у Однокласниках

05.12.2017 13:48 | Ольга Рубайло

Поиск:

Поиск
Последние новости города и общества
Орбита Львов в VK
Орбита Львов в Facebook
Орбита Львов в Твиттере
Орбита Львов в Google+
Все права защищены © 2001-2024 Орбита Львов
| XML | RSS
Любое копирование материалов с сайта orbita-lviv.com без ссылки на источник запрещается.