В центре внимания:

Надзвичайний стан у штаті Вірджинія

Надзвичайний стан у штаті Вірджинія

Місцева влада змушена вдатися до такого жорсткого заходу через агресивне протистояння білих націоналістів і їхніх супротивників у місті Шарлоттсвілль. Повідомлення про це оприлюднене на офіційному акаунті губернатора штату Террі Маколиффа у соціальній мережі Twitter.

У цей день сотні націоналістів влаштували акцію протесту проти планів демонтувати пам’ятник генералу конфедератів Роберту Едварду Лі, який вважається суперечливою особистістю в історії США. Протест підтримали, зокрема, расистське угруповання «Ку-клукс-клан» і правоекстремістський рух «Альтернативні праві». Демонстрація переросла у запеклі сутички ультраправих з їх опонентами. За офіційними даними, щонайменше двоє людей отримали поранення. Після початку заворушень поліція оголосила акцію незаконною і застосувала сльозогінний газ для розгону порушників.

Пізніше легковий автомобіль в’їхав у натовп на вулиці у центрі Шарлоттсвілля. Кілька людей постраждали і були шпиталізовані. Згодом міська влада повідомила про одного загиблого. За даними правозахисників, жертвами наїзду стали громадяни, що перешкоджали маршу ультраправих.

Оголошення режиму надзвичайного стану дозволяє місцевій владі запросити додаткові сили для відновлення правопорядку.

Світлини Reuters і АР.

Надзвичайний стан у штаті Вірджинія

Источник

Читайте также
Пошарити у ВК Пошарити у Facebook Пошарити у Twitter Пошарити у ЖЖ Пошарити у ММ Пошарити у Однокласниках

13.08.2017 2:17 | Ольга Рубайло

Поиск:

Поиск
Последние новости города и общества
Орбита Львов в VK
Орбита Львов в Facebook
Орбита Львов в Твиттере
Орбита Львов в Google+
Все права защищены © 2001-2024 Орбита Львов
| XML | RSS
Любое копирование материалов с сайта orbita-lviv.com без ссылки на источник запрещается.