В центре внимания:

Надію Савченко не віддали на поруки Степану Хмарі

Надію Савченко не віддали на поруки Степану Хмарі

Апеляційний суд Києва у четвер, 29 березня, не змінив запобіжний захід для Надії Савченко і вона залишиться під вартою до 20 травня. Таке рішення ухвалено попри те, що захисники заарештованої народної депутатки висунули чималу низку аргументів, у тому числі щодо порушення вимог законодавства. Зокрема, адвокати твердили, що підозру оголошено незаконно, адже негласні слідчі дії проводилися щодо очільника «Офіцерського корпусу» Володимира Рубана, відтак здобута таким чином інформація не може бути застосованою проти Надії Савченко. Вони також наголошували, що якби підозрювана хотіла переховуватися, то не приїхала б на допит з-за кордону.

Сама Надія Савченко заявила, що судити слід за дії, а не за думки, тим більше за думки народного депутата, який має імунітет. Вона також наполягала, що не мала наміру вчиняти теракт, а лише «підігравала бурхливій уяві» генерального прокурора.

На суд прийшов відомий правозахисник, багаторічний в’язень радянських таборів, народний депутат кількох скликань, Герой України Степана Хмара. Він заявив, що готовий взяти на поруки Надію Савченко. При цьому навіть жорстко заявив: «Я гарантую, що вона нікуди не втече. Я що незрозуміло це кажу?» Однак його наполегливість теж не вплинула на остаточну ухвалу суду.

Світлина з сайту «Радіо Свобода».

Источник

Читайте также
Пошарити у ВК Пошарити у Facebook Пошарити у Twitter Пошарити у ЖЖ Пошарити у ММ Пошарити у Однокласниках

29.03.2018 19:20 | Ольга Рубайло

Поиск:

Поиск
Последние новости города и общества
Орбита Львов в VK
Орбита Львов в Facebook
Орбита Львов в Твиттере
Орбита Львов в Google+
Все права защищены © 2001-2024 Орбита Львов
| XML | RSS
Любое копирование материалов с сайта orbita-lviv.com без ссылки на источник запрещается.