В центре внимания:

Надія Савченко: голод проти «детектора брехні»

Надія Савченко: голод проти «детектора брехні»

У п’ятницю, 13 квітня, відбувся допит звинуваченої у низці антидержавних дій Надії Савченко з використанням поліграфа. Як відомо, вона сама наполягала на цьому, запевняючи, що доведе таким чином свою правоту. Однак повноцінно процедуру виконати не вдалося. Як пояснили, допит припинився приблизно через три години через виснаження заарештованої.

Адвокат Олег Соловей повідомив BBC News Україна: «Не було прецедентів проходження поліграфа людиною, яка голодувала 23 дні, й вони, у зв’язку із виснаженістю організму, не можуть встановити істину. Вони наполегливо рекомендували їй поїсти, а Надія Вікторівна погодилась на три дні». Отож, вона вживатиме їжу від п’ятниці до неділі, перелік продуктів узгоджено з лікарем слідчого ізолятора. А у понеділок, 16 квітня, допит буде продовжено.

Втім, складається враження, що пан адвокат або суперечить сам собі, або в силу зрозумілих причин вдається до езопової мови. Бо ось що він сказав про стан Надії Савченко: «Добре себе почуває. Так, вона втратила у вазі, але почуття гумору не втратила, чудово розмірковує, все розуміє, працездатність чудова. Загалом вона втратила 11 кілограмів з моменту затримання». До того, що одна й та сама людина має чудову працездатність і водночас визнана виснаженою, варто додати й факт не публічності цього допиту. Надія Савченко просила про присутність на ньому журналістів чи хоча б пряму трансляцію, але їй було відмовлено.

Почекаємо до понеділка…

Источник

Читайте также
Пошарити у ВК Пошарити у Facebook Пошарити у Twitter Пошарити у ЖЖ Пошарити у ММ Пошарити у Однокласниках

13.04.2018 22:28 | Ольга Рубайло

Поиск:

Поиск
Последние новости города и общества
Орбита Львов в VK
Орбита Львов в Facebook
Орбита Львов в Твиттере
Орбита Львов в Google+
Все права защищены © 2001-2024 Орбита Львов
| XML | RSS
Любое копирование материалов с сайта orbita-lviv.com без ссылки на источник запрещается.