В центре внимания:

Наклав на себе руки син Фіделя Кастро

Наклав на себе руки син Фіделя Кастро

Про це повідомили првідні інформаційні агенції Європи у п’ятницю, 2 лютого, з посиланням на державні ЗМІ Куби. 68-річний Фідель Анхель Кастро Діас-Баларт, що здійснив самогубство, був старшим сином покійного лідера кубинської революції.

Фідель Анхель Кастро, якого на Кубі через схожість з батьком називали Фіделіто (пестливе від імені Фідель), народився у 1949 році в Гавані. Вищу освіту здобував у Радянському Союзі. Спершу у Воронезькому, а потім – у Московському університетах. Фах – «ядерна фізика». Згодом навчався в аспірантурі Інституту атомної енергії у Дубні, що під Москвою. В СРСР приховував своє походження і жив під вигаданим ім’ям Хосе Рауль. Навіть підписував ним свої тогочасні наукові роботи.

На Кубі займав посади радника з науки Державної ради країни та заступника президента Кубинської академії наук. Фідель Анхель Кастро Діас-Баларт не виявляв інтересу до великої політики. В одному з інтерв’ю він сказав: «У кожного з членів сім’ї – своя доля. Що стосується глави держави (тут він мав на увазі свого батька – ред.), то йому вдавалося зберігати свій особистий простір протягом багатьох років, присвячувати себе головній справі свого життя – роботі. Але це не завадило більшості членів сім’ї, кожному з нас, розвиватися своїм шляхом».

Як це не парадоксально, але знайшовся тут і шлях до самогубства. У пресі його пояснюють тим, що Фідель Анхель Кастро страждав важкою депресією. Спершу він перебував у лікарні, а згодом його перевели на амбулаторне лікування.

Источник

Читайте также
Пошарити у ВК Пошарити у Facebook Пошарити у Twitter Пошарити у ЖЖ Пошарити у ММ Пошарити у Однокласниках

02.02.2018 15:28 | Ольга Рубайло

Поиск:

Поиск
Последние новости города и общества
Орбита Львов в VK
Орбита Львов в Facebook
Орбита Львов в Твиттере
Орбита Львов в Google+
Все права защищены © 2001-2024 Орбита Львов
| XML | RSS
Любое копирование материалов с сайта orbita-lviv.com без ссылки на источник запрещается.