В центре внимания:

Наруга над могилою Лесі Українки

Наруга над могилою Лесі Українки

25 лютого, на сам день народження видатної української письменниці й культурної діячки, агенція «Укрінформ» повідомила про ганебний злочин наразі невстановлених вандалів – на Байковому кладовищі у Києві понищено постамент скульптури, встановленої на її могилі.

«Від величних бронзових гірлянд, які зусібіч прикрашали пам’ятник, зосталися лиш металеві штирі», – написав голова Національної спілки письменників України Михайло Сидоржевський у мережі Facebook. Керівництво спілки готує два офіційних звернення – до правоохоронних органів з вимогою провести розслідування цього акту вандалізму, а до Міністерства культури з клопотанням про відновлення пам’ятника.

Принагідно голова письменницької організації написав про наболіле: «Може, до 150-річчя з дня народження письменниці українська держава нарешті спроможеться хоча б розпочати видання вже давно анонсованого 16-томника творів Лесі Українки? Чи все відзначення знову перетвориться на ганебний державний пшик – як це було з 200-річчям від дня народження Тараса Шевченка чи 100-річчям з дня смерті Івана Франка?..»

150-річчя з дня народження Лесі Українки відзначатимемо у 2021 році.

Світлини: як було і як є станом на 25 лютого.

Наруга над могилою Лесі Українки

Источник

Читайте также
Пошарити у ВК Пошарити у Facebook Пошарити у Twitter Пошарити у ЖЖ Пошарити у ММ Пошарити у Однокласниках

25.02.2018 15:23 | Ольга Рубайло

Поиск:

Поиск
Последние новости города и общества
Орбита Львов в VK
Орбита Львов в Facebook
Орбита Львов в Твиттере
Орбита Львов в Google+
Все права защищены © 2001-2024 Орбита Львов
| XML | RSS
Любое копирование материалов с сайта orbita-lviv.com без ссылки на источник запрещается.