В центре внимания:

НАТО: Україна отримала статус аспіранта

НАТО: Україна отримала статус аспіранта

Президент Петро Порошенко у суботу, 10 березня, написав на своїй сторінці у мережі Facebook: «Вітаю важливе довгоочікуване та логічне рішення НАТО підвищити рівень амбіцій України щодо Альянсу!»

Річ у тім, що напередодні Україна увійшла до переліку країн, за якими визнається прагнення до членства. Відтепер на офіційному сайті Альянсу у розділі «Розширення» написано, що «на цей момент чотири країни-партнери заявили про своє прагнення на членство у НАТО: Боснія і Герцеговина, Грузія, колишня Югославська республіка Македонія та Україна».

Країнами-аспірантами (Aspirant countries) називають держави, які заявили про свою зацікавленість у приєднанні до НАТО. Після надання такого статусу вони отримують запрошення до інтенсифікованого діалогу з Північноатлантичним альянсом у питаннях свого прагнення до членства і пов’язаних з цим реформ. Країни-аспіранти повинні сповідувати принципи Вашингтонського договору (тобто, бути демократичними державами) і принципи Хартії ООН, а також сприяти безпеці євроатлантичного простору. Втім, цей статус не накладає на НАТО жодних зобов’язань щодо членства зазначених країн в майбутньому.

Світлина: Президент України Петро Порошенко і генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберґ.

Источник

Читайте также
Пошарити у ВК Пошарити у Facebook Пошарити у Twitter Пошарити у ЖЖ Пошарити у ММ Пошарити у Однокласниках

10.03.2018 17:59 | Ольга Рубайло

Поиск:

Поиск
Последние новости города и общества
Орбита Львов в VK
Орбита Львов в Facebook
Орбита Львов в Твиттере
Орбита Львов в Google+
Все права защищены © 2001-2024 Орбита Львов
| XML | RSS
Любое копирование материалов с сайта orbita-lviv.com без ссылки на источник запрещается.