В центре внимания:

Нацбанк подав екскіз нових монет, якими замінять дрібні банкноти

Нацбанк подав екскіз нових монет, якими замінять дрібні банкноти

Про це повідомила прес-служба Національного банку України.

Сьгоодні Національний банк презентував нові обігові монети номінальною вартістю 1, 2, 5 та 10 гривень, які замінять банкноти відповідних номіналів, що зараз перебувають в обігу.
Уводитися в обіг нові обігові монети будуть поетапно: з 27 квітня 2018 року будуть введені в обіг монети номінальною вартістю 1 і 2 гривні, а у 2019-2020 роках – монети номінальною вартістю 5 і 10 гривні.
Як зазначили у Нацбанку, українці зможуть розраховуватися одночасно і новими монетами, і банкнотами, доки монети поступово не замістять банкноти в обігу. Відтак, вилучати з обігу 1, 2, 5 та 10 гривень Нацбанк не буде, але припинить їх друкувати.
Як пояснив в.о. голови Національного банку України Яків Смолій, заміна банкнот на монети дасть можливість заощадити державі близько 1 млрд гривень, адже тривалість життя монет є значно вищою за тривалість життя банкнот: монети перебувають в обігу близько 20 років, а банкноти номіналами 1, 2, 5 та 10 гривень можуть перебувати в обігу близько одного року.

Нацбанк подав екскіз нових монет, якими замінять дрібні банкнотиНацбанк подав екскіз нових монет, якими замінять дрібні банкноти

Источник

Читайте также
Пошарити у ВК Пошарити у Facebook Пошарити у Twitter Пошарити у ЖЖ Пошарити у ММ Пошарити у Однокласниках

14.03.2018 12:28 | Ольга Рубайло

Поиск:

Поиск
Последние новости города и общества
Орбита Львов в VK
Орбита Львов в Facebook
Орбита Львов в Твиттере
Орбита Львов в Google+
Все права защищены © 2001-2024 Орбита Львов
| XML | RSS
Любое копирование материалов с сайта orbita-lviv.com без ссылки на источник запрещается.