В центре внимания:

Наш край вважає, що влада згортає найважливішу реформу країни

Про це повідомляє Гал-інфо.

За словами голови виконкому Львівської обласної організації політичної партії "Наш край" Ореста Матвіїшина, децентралізація, яка дала громадам реальний шанс для розвитку, може бути скасована найближчим часом.

Політик закликав Верховну Раду терміново внести до Конституції визначення OTГ як адміністративних одиниць.

"Влада згортає найважливішу реформу країни. Децентралізація може бути скасована рішенням Конституційного Суду, бо об'єднані громади не передбачені основним законом як адміністративні одиниці. "Наш край" вимагає від Верховної Ради терміново визначити конституційний статус об'єднаних територіальних громад", – заявив Орест Матвіїшин.

На його думку, Верховна Рада та уряд мають ухвалити ще низку рішень для розвитку децентралізації.

"Ми вимагаємо передати OTГ землі через ухвалений закон, щоб закріпити їх у власності громад та позбавити Кабмін можливості у ручному режимі впливати на них. Також ми наполягаємо на забороні перекладання будь-яких витрат, які має забезпечувати держава, на плечі громад. Реформи для людей, а не люди для реформ", – зазначив Орест Матвіїшин.

Уряд схвалив розпорядження щодо передачі земельних ділянок сільськогосподарського призначення державної власності комунальну власність об'єднаних територіальних громад. Відповідне рішення було ухвалене 31 січня 2018 року на засіданні Кабінету Міністрів за ініціативи Прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана.

Источник

Читайте также
Пошарити у ВК Пошарити у Facebook Пошарити у Twitter Пошарити у ЖЖ Пошарити у ММ Пошарити у Однокласниках

15.03.2018 2:48 | Ольга Рубайло

Поиск:

Поиск
Последние новости города и общества
Орбита Львов в VK
Орбита Львов в Facebook
Орбита Львов в Твиттере
Орбита Львов в Google+
Все права защищены © 2001-2024 Орбита Львов
| XML | RSS
Любое копирование материалов с сайта orbita-lviv.com без ссылки на источник запрещается.